23 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 23 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, seçilmesi halinde başkanlık döneminde Meksika sınırına inşa edilmeye başlanmış duvarı tamamlayacağı sözünü verdi.

Türkiye’den gelişmeler

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, borsa düşüşü ile ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Enginyurt, beşli çete olarak tarif ettiği kuruluşların arasında kavga olduğunu ve Bakan Mehmet Şimşek’in istifa ettiğini belirtti. Şimşek kısa süre sonra iddiayı yalanladı.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın meclis dokunulmazlığının kaldırılması ve milletvekilliğinin düşürülmesi tartışmaları, İYİ Parti'de önemli bir krize yol açtı. İYİ Parti'nin Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'nun, TBMM’de yapılması planlanan Can Atalay oturumuna karşı çıktığı iddiaları, parti içi dengeleri sarstı. Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, “Partimizde bu tür kararlar yetkili kurullar toplanarak alınıyor. Bazı arkadaşlarımızın bağımsız milletvekili gibi davranmalarını, kendilerinin başka bir gerekçeleri yoksa tecrübesizliklerine bağlıyoruz.” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği başarılı operasyonlar neticesinde 16 PKK’lı teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde gerçekleştirilen Birleşik Kara Devriyesi (BKD) faaliyetlerinin, güvenlik gerekçesiyle 5 Ekim 2023'te durdurulmasının ardından, 22 Ağustos 2024 tarihinde yeniden başlatıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye'de M-Çiçeği virüsüne rastlanmadığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkililerinin sonbahar aylarında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarından kaçan bir PKK'lı teröristin, Şırnak'ta bulunan Habur Hudut Karakolu'na gelerek teslim olduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, yaklaşık bir saat arayla iki deprem meydana geldi. İlk deprem, saat 14.59'da 4,0 büyüklüğünde gerçekleşti ve yerin 7,05 kilometre derinliğinde kaydedildi. Henüz bu depremin etkileri tartışılırken, saat 15.47'de Göksun'da 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. İkinci depremin derinliği ise 7,14 kilometre olarak ölçüldü.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sonuçları,- açıklandı.

Benzin fiyatlarında 1 lira 45 kuruşluk indirim yapıldı. Fiyat değişikliği gece yarısı satışlara yansıtıldı.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara'daki taşınmazları parsel parsel satarak belediyeyi "mirasyedi" gibi yönettiğini iddia etti. Yalçın, Başkan Yavaş'ın bugüne kadar 25 milyar TL’nin üzerinde taşınmaz sattığını ve son olarak 105 adet taşınmazın satışına onay aldığını belirterek, bu durumu sert bir dille eleştirdi.

Ankara’nın Gölbaşı’nda başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Elif Yıldırım, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Sokak köpeği saldırısı, Şafak Mahallesi’nde meydana gelirken, küçük kızın tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, ilçenin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek amacıyla hazırlanan bir güneş enerjisi santrali (GES) projesi protokolü imzalandı.

Ankara'da, eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener’in, anneannesi Leyla Çetiner’i rehin alarak öldürmesine ilişkin psikiyatri gözlem süresi 3 hafta daha uzatıldı. Olay, 31 Temmuz'da Çankaya ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde gerçekleşmiş ve kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Lale durağında yağmur sebebiyle arızalanan tren sebebiyle vatandaşlar zorluk yaşarken ray üzerinde elektrik kaynaklı patlamalar da meydana geldi.

Başkent Ankara’da kuaför, berber ve güzellik salonlarının pazar günleri çalışabilmesi için gereken iş yeri açma izin belgesi yetkisi, ilgili meslek odalarına devredildi.

Ankara’da öğleden sonra etkili olan kısa süreli sağanak, şehir genelinde önemli aksamalara yol açtı. Etimesgut ve Sincan'da yoğun olarak görülen sağanak yağış, yolları su birikintileriyle doldurdu ve trafikte kaza ve aksamalara sebep oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ait "İç Göç İstatistikleri" raporunu yayımladı. Rapora göre, geçen yıl Türkiye genelinde 3 milyon 450 bin 953 kişi iller arasında göç etti. Ankara, 232 bin 700 göç alırken, 208 bin 740 kişi de bu şehirden ayrıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 23 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/62 sayılı UKOME kararıyla 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için okul servis aracı ve personel servis aracı taşıma ücretlerini belirledi.

Çankaya Belediyesi, gece vardiyasında çalışan ailelerin çocuk bakımına yönelik önemli bir adım atarak, Maltepe'de bulunan Umut Gündüz Bakımevi'ni gece de hizmet verecek şekilde yeniden düzenledi. Bu yenilikle birlikte, gece çalışan anne ve babalar çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir yer bulmuş olacaklar.

Ankara 24-25 Ağustos’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük "Karakucak Güreşlerine" ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Taha Akgül Karakucak Güreşleri adı altında düzenlenecek festival Bağlum Stadyumu’nda gerçekleşecek ve 1500 güreşçiyi bir araya getirecek.

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı, yeni dönemde ilk toplantısını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımı ile gerçekleştirdi.

Ankara Kent Konseyi'nde düzenlenen programda, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103. yılı geniş katılımla anıldı. Etkinlikte konuşan belediye başkanları, Ankara'nın Milli Mücadele'deki kritik rolünü ve bu zaferin önemini bir kez daha hatırlattı.

Başkent Ankara'nın dünyaya açılan Çantacılar Sokağı, tatil sezonunda beklediği hareketi okul döneminde de yakalayamadı.

Kırıkkale'de yağışlı havanın neden olduğu kazada bir tır, kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve bir otomobili altına aldı. Kazada 6 kişi yaralandı.

Ankara'nın Akyurt ve Keçiören ilçelerinde, kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan iki şahıs yakalandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında, Alanyaspor ile Göztepe 1-1 berabere kaldı. Alanyaspor puanını 2’ye Göztepe 3’e çıkardı.

Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında Kocaelispor, Erzurumspor FK'yı 1-0 yenerek sezona harika bir başlangıç yaptı ve 3'te 3 yapmayı başardı.

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Ferdi Kadıoğlu, uzun süredir beklenen transferiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion FC ile anlaşmaya varan Ferdi Kadıoğlu'nun transferi, resmiyet kazanmak üzere.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri