23 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 23 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Adayı Donald Trump, Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile perşembe günü bir araya geleceğini açıkladı.

ABD'de Reuters/Ipsos tarafından yapılan son ankete göre, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'tan az farkla önde görünüyor. Anket sonuçlarına göre Harris, yüzde 44'lük bir oy oranına sahipken, Trump'ın oy oranı yüzde 42 olarak belirlendi.

Türkiye’den gelişmeler

Başıboş sokak köpekleri sorununa çözüm getirmeyi amaçlayan ve 17 maddeden oluşan teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde yer aldı. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda yapılan son toplantıda teklif kabul edilerek bir adım daha ileri taşındı. AK Parti tarafından hazırlanan teklife göre, başıboş sokak köpekleri toplanacak ve barınaklara alınacak. Düzenlemeye göre, bu hayvanların kısırlaştırılması ve aşılarının yapılmasının ardından, sahiplendirilinceye kadar barınaklarda bakımları sağlanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Temmuz ayı faiz kararını duyurdu. Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'de sabit tutma kararını aldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde aynı yöne giden iki motosikletin çarpışması sonucu, dünya turuna çıkan Rus sosyal medya fenomeni Tatiana Ozolina (38) hayatını kaybederken, diğer sürücü Türk fenomen Onur Obuk (29) ağır yaralandı.

Irak hükümeti, resmi yazışmalarında PKK’yı 'yasaklı örgüt PKK' olarak tanımlama kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle Bahçeli'nin 154 isme yönelik "Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız" sözlerini eleştirerek "Siz de vicdanınızla hesaplaşın" yanıtını verdi. Özel, sokak hayvanları katliamının devam ettiğini sorunun insancıl yaklaşımla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 3.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen trajik olayda, inşaatın 6'ncı katından asansör boşluğuna düşen stajyer öğrenci yaşamını yitirdi.

Ankara'nın Sincan ilçesinde, arıza yapan asansörden kurtarılmaya çalışılırken 5. kattan boşluğa düşen 13 yaşındaki Berensu Bolat hayatını kaybetti.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, ekonomik koşulların zorluğu ve ücretsiz taşımaya çözüm bulunmaması nedeniyle toplu taşımanın sürdürülebilirliğinin tehlikede olduğunu belirtti. Kara, Ankara Masası’na yaptığı açıklamalarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) acilen gelir desteği talep ettiklerini ifade etti. TÖHOB, bilet fiyatlarının 33 TL olması gerektiğini açıkladı.

Çankaya Belediyesi, bu yılki Açık Hava Sinema Günleri etkinliğini yarın başlatıyor. Bugün Şark Bülbülü filmiyle başlayacak olan etkinlik, sinema severlere yaz akşamlarında keyifli bir deneyim sunacak.

Ankara'da akşam saatlerinde aniden etkili olan yağmur, başkentin birçok ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Gök gürültüsü ve şimşeklerin sesinin yükseldiği Ankara’da yağmur gece saatlerinde de etkili oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, çocukların sağlıklı büyümeleri için ailelere ulaştırdıkları süt desteğini, Başkent Kart'a taşıdıklarını belirterek, "Belediyemizden sosyal destek alan 39 bin 874 ailenin 2-5 yaş aralığındaki 46 bin 25 çocuğu için süt alımlarında kullanılmak üzere çocuk başı 200 TL ödeme yaptık." dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında İsviçre temsilcisi FC Lugano ile Arena Thun Stadı'nda karşı karşıya geldi. Zorlu bir mücadeleye sahne olan maçta, Fenerbahçe 4-3'lük skorla galip gelerek avantajlı bir skorla İstanbul'a döndü. Fenerbahçe’de Edin Dzeko hat-trick yaparken diğer golü Ferdi Kadıoğlu attı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Dr. Ferhat Gündoğdu'nun getirildiğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri