25 Eylül 2024’te neler yaşandı? 25 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, İsrail’in Lübnan’a yönelik düzenlediği hava saldırılarında bugün 51 kişinin hayatını kaybettiğini, 223 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York’ta, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’ta Türkevi’nde Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Lübnan arasındaki ikili ilişkiler ve İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırıldı.

Gazze'deki duruma dikkat çeken Hakan Fidan, "Gazze'deki kabul edilemez durum, uluslararası toplum için bir uyanış çağrısı teşkil etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi açlığa ve katliama mahkum etmeyeceğiz ve sessiz kalmayacağız" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de, belirli suçlar için verilen cezaların, işlenen suçları engellemeye yetmediğini belirterek, "Bu tip suçlar için, özellikle katalog suçlar olarak sınıflandırılan alanlarda cezalar artırılmalı, infaz süreleri muhakkak yeniden düzenlenmelidir. Ceza sistemimizi değiştirmeye mecburuz. İdam cezasını getirmeye ve kararlılıkla uygulamaya mecburuz." dedi.

Bitlis'te korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD, Bitlis'in Tatvan ilçesinde saat 14.50'de 4,5 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı övdü ve gurur duyduğunu belirtti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,38'lik değer kaybıyla 9.891,00 puandan tamamladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara'nın Sincan ilçesinde demir yolu işçileri tarafından düzenlenen oturma eyleminde önemli açıklamalarda bulundu.

Niğde’nin Bor ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 78 yaşındaki Suziye Atlı, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

TCMB'nin, Piyasa Katılımcıları Anketi, İktisadi Yönelim Anketi ve TÜİK işbirliğiyle yürüttüğü Tüketici Eğilim Anketi sonuçlarına göre, ağustos ayında yıllık enflasyon beklentilerinde dikkat çekici bir düşüş yaşandı. Piyasa katılımcılarının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi 1,2 puan azalarak yüzde 27,5 seviyesine, reel sektör beklentileri ise 2,7 puan düşerek yüzde 51,1 seviyesine geriledi. Hanehalkı için enflasyon beklentisi ise 1,5 puan azalarak yüzde 71,6 seviyesine indi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, çocuklar arasında çıkan kavga ailelerin de dahil olmasıyla trajik bir olaya dönüştü. Yaşanan bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybederken, bir çocuk ise ağır yaralandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek" projesinin büyük bir ilgi gördüğünü açıkladı. Proje, ilk gününde 300’e yakın okulun başvurmasıyla dikkat çekti ve talep devam ediyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, bugün birçok belediye başkanını ve Milletvekilleri Deniz Demir ile Cemal Enginyurt’u kabul etti.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara İtfaiyesi'nin 2024 yılının ilk 7 ayında toplam 16 bin 652 olaya müdahale ettiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kızılay İzmir Caddesindeki 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi'nin 26 Eylül Perşembe günü açılacağını duyurdu.

Ankara’nın çeyiz merkezi Çıkrıkçılar Yokuşu, düşük düğün sezonu sonrası indirimlere başladı. Esnaf, evlilik oranlarındaki düşüş ve ekonomik zorluklardan şikâyetçi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde tarihi eser kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda, Roma, Osmanlı, Antik Pergamon ve Fenike dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Ankara'da, dur ihtarına uymayıp polislerle girdiği çatışma sonucu yaşamını yitiren 18 yaşındaki gencin babası Sedat Kılavuzcu, “Oğlumun devlete karşı suç işleyeceğini düşünmüyorum. Emniyetin bu konuyu açıklamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın köklü kültür ve sanat mekânlarından biri olan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi, Türk edebiyatının unutulmaz yazarlarından Sabahattin Ali’ye ithafen düzenlenen “Sabahattin Ali’ye Saygı: Kürk Mantolu Madonna” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Ankara’nın kalbinde yer alan Gençlik Parkı’nda, 25 kişilik ekibin katılımıyla ‘Gençlik Parkı Sanat Günleri’, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Kırşehirli dağcılar, halk ozanı Neşet Ertaş'ı ölüm yıl dönümünde Gönül Dağı’nda anlamlı bir etkinlikle andı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliği’nin düzenlediği bu özel etkinlik, doğa tutkunlarını bir araya getirdi.

Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest), bugün düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Kırşehir'in yeni Valisi Murat Sefa Demiryürek Kırşehir Valiliği görevine başladığını duyurdu.

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Ankara'dan ise 6 isim ödüle layık görüldü.

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı 23 Nisan Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında birçok gecekondu yıkım sürecine girdi; fakat yıkımı gerçekleştirilen gecekonduların yerine hiçbir şey yapılmadı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında PAOK’u 3-1 mağlup ederek turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı.

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray ile oynadıkları hazırlık maçı sırasında eliyle "3-1" işareti yaparak Fenerbahçe derbisine göndermede bulunması tepki çekti. Fenerbahçe, aynı zamanda Milli takım teknik direktörü olan Ataman'a sert tepki gösterdi. Sarı Lacivertli kulüp, Ataman Milli takımda yer aldığı sürece oyuncu göndermeyeceklerini duyurdu.

Bahçeşehir Koleji, EuroCup A Grubu'ndaki ilk maçında Litvanya temsilcisi BC Wolves Vilnius'i deplasmanda 80-69 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

Beşiktaş Fibabanka Erkek Basketbol Takımı, BKT Avrupa Kupası A Grubu'nun ilk hafta maçında sahasında ağırladığı Karadağ temsilcisi Buducnost VOLI'yi 94-76'lık skorla mağlup etti.

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında Çekya'nın güçlü temsilcisi Slavia Prag'ı 2-1 yenerek tarihi bir başarıya imza attı. İstanbul'da oynanan ilk maçta 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, deplasmandaki uzatmalar sonucu gelen galibiyetle tur atladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu, Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında oynanacak karşılaşmalarda görev yapacak hakemleri açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri