26 bin metrekarelik film platosu kül oldu

Arnavutköy’de 26 bin metrekarelik alana kurulu film platosunda çıkan yangın, bir buçuk saat sonra kontrol altına alındı.

Arnavutköy'de bulunan 26 bin metrekarelik film platosunda çıkan yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin 1 buçuk saatlik müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangın sırasında dumandan etkilenen iki kişi tedbir amaçlı olarak hastaneye sevk edildi.

Olay, Arnavutköy Yassıören Mahallesi Hifa Sokak'ta bulunan film platosunda saat 00.00 sıralarında meydana geldi. 26 bin metrekarelik alana kurulu 4 film platosunda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangının büyümesi üzerine olay yerine itfaiye, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri, yangın alanına dört bir yönden müdahale etti. Yangında ölü veya yaralanan olmazken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Alevlerin yükseldiği film stüdyosuna yapılan müdahaleler sonucunda yangın, yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Ancak film platosu kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni üzerine ekipler tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri