26 Eylül 2024’te neler yaşandı? 26 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin düşürülmesi ve 21 günlük acil ateşkes çağrısını bir kez daha yineleyerek, bölgede topyekun bir savaşın çözüm olmadığını vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail hükümetini Lübnan halkına karşı soykırım suçu işlemekle suçladı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, muhalefetin potansiyel cumhurbaşkanı adayı ile ilgili yürütülen anketin sonuçlarını paylaştı. Anket sonuçlarına göre, Mansur Yavaş yüzde 32,7 ile birinci sırada yer aldı. Ekrem İmamoğlu ise yüzde 22,2 ile ikinci sırada bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı için bulunduğu New York’ta, Türkiye'nin önemli diplomatik yapılarından biri olan Türkevi'ni ziyaret etti. Özel, bu bina ve temsilciliklerin Türkiye için bir "gurur kaynağı" olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Bosna Hersek'te zorla alıkonulduğu iddialarıyla gündeme gelen Türk vatandaşı Deniz Eliş'e ulaşıldığını ve güvenli bir şekilde Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğine nakledilmekte olduğunu açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri, 20 Eylül haftasında kaydedilen artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a verdiği röportajda Türkiye’nin BRICS’e katılımının dış politika açısından olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti. Kurtulmuş, "Türkiye'nin BRICS'e girmesi, ülkenin dış politika olanaklarını genişletecek ve dünya barışına daha etkin bir katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan davanın duruşması, 31 Ekim'e ertelendi. Kayserilioğlu, adalete güvendiğini ve sözlerinin arkasında olduğunu açıkladı.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

İstanbul'da Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz için Ankara'da devre arkadaşları tarafından lokma dağıtıldı.

Ankara, Macar-Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan "Macaristan Festivali" ile Macar kültürüne ev sahipliği yapacak.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde seyir halindeyken alev alan bir araç, çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Olay, Kayadibi Mahallesi yakınlarındaki otobanda meydana geldi.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullarda çalıştırılmak üzere temizlik görevlisi alımı yapılacağını açıkladı.

Ankara Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, Beypazarı Festivali için ilçeye ücretsiz EGO seferleri düzenleneceğini açıkladı. Başkan Kasap, otobüs saatlerini ve duraklarını duyurdu.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Beşiktaş, Ajax'a karşı Hollanda'nın Amsterdam şehrindeki Johan Cruijff Arena'da sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekip, rakibine 4-0 mağlup olarak bu sezonki ilk resmi yenilgisini aldı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Kadıköy’de Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise’ı konuk etti. Sarı-lacivertliler, zorlu mücadeleden 2-1’lik galibiyetle ayrılarak turnuvaya 3 puanla başladı. Maçta 3 golün yanında 2 kırmızı kart 1 de kaçan penaltı vardı.

TFF'nin açıklamasında, Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun kalan haftalarının Şamil Ekinci'nin adını taşıyacağı bilgisi verildi.

Spor yorumcusu Serhat Akın, sosyal medya hesabından silahlı saldırıya uğradığını aktardı. Akın, program çıkışı ayağına sıktıklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri