26 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasında 2 milyon 823 bin araç denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik ekiplerinin 26 Eylül ile 3 Ekim tarihleri arasında toplamda 2 milyon 823 bin 859 aracı denetlediğini ve bu denetimler sonucunda 535 bin 705 araç ve sürücü hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı verilere göre, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, mevzuata aykırı olarak çakar kullanımı tespit edilen 259 araç sürücüsüne işlem yapıldı. Ayrıca hız sınırını aşan 139 bin 98 araç, periyodik muayenesi yapılmamış 28 bin 470 araç, emniyet kemeri kullanmayan 34 bin 267 sürücü, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 2 bin 836 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 925 araç tespit edilerek işlem yapıldı. Diğer çeşitli ihlallerle birlikte toplamda 535 bin 705 sürücüye işlem uygulandı.

Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda yaya geçitlerinde denetimlerin devam edeceğini vurgulayarak, “Yayaların güvenliği için sürücülerin ışıklı trafik işareti bulunmayan okul/yaya geçitleri ile kavşaklarda hızını düşürmesi ve yayalara ilk geçiş hakkını vermesi büyük önem taşımaktadır. Yaya kazalarının en aza indirilmesi ve yayalara karşı toplumsal bir farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Trafikte Yaya Önceliği’ konusunda okul/yaya geçitlerinde ve kavşaklarda hem sürücülere hem de yayalara yönelik denetimlerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri