26 Haziran 2023 resmi kurumlar çalışıyor mu? Tapu daireleri açık mı? Nüfus Müdürlüğü açık mı?

26 Haziran 2023 resmi kurumlar çalışıyor mu? Tapu daireleri açık mı? Nüfus Müdürlüğü açık mı? İşte detaylar…

Kurban Bayramı'nda belediyeler kapalı olacak. Belediye binalarında işlemler 3 Temmuz 2023 Cumartesi itibarıyla yeniden başlayacak.

Nüfus Müdürlükleri resmi tatillerde kapalıdır. Dolayısıyla 24 Haziran ve 3 Temmuz arasında yapılacak bayram tatili boyunca Nüfus Müdürlüğü kapalı olacak. İşlemler 3 Temmuz 2023 Pazartesi itibarıyla başlayacak.

Tabu daireleri resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. Bayram tatilinin sona erdiği 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü tabu daireleri de dahil banka, borsa, nüfus müdürlüğü, belediyeler, hastaneler açık olacak.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması nedeniyle 26 Haziran tarihinde noterler açık olmayacak. Arife günü 27 Haziranda noterler açık olmayacak. Fakat bayram tatili boyunca nöbetçi noterler hizmet verecek.

Kurban Bayramı 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. 26-27 Haziran Pazartesi ve Salı günü ise idari izin kapsamında olacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

2023 Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü de hükümet tarafından tatil ilan edildiği için bayram tatili hafta sonu tatilleriyle beraber toplamda 9 gün olacak.

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

  • Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 1. Gün - 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2.Gün- 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3.Gün- 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün- 1 Temmuz Cumartesi


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri