26 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 26 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP), Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG'u övdü. Haberde, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ürettiği ilk SUV modeli T10X'in üretimi ve başarısı detaylı bir şekilde ele alındı.

Türkiye’den gelişmeler

Tarsus-Adana yolunda feci bir trafik kazası meydana geldi. Şehirlerarası otobüs, kamyon ve iki aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi öldü 39 kişi yaralandı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sabit gelirli vatandaşların alım gücünün daha da azalacağını vurguladı. "Pahalılığa inanamayacaksınız" diyen ekonomist, 2024 yılının sonuna kadar ekonomik durumun daha da kötüleşeceğini öngördü.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haziran ayında CHP'yi ziyaret edeceğini açıkladı. Güler, 31 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında bir kamp programı olduğunu ve bu kampın ardından ziyaretin gerçekleşebileceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT kapsamında yaklaşık 2 milyon vatandaşın emekli olduğunu belirterek, "Bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. " dedi.

Konut fiyatlarındaki reel düşüş, enflasyonun altında kalmaya devam ederken sektördeki önemli araştırmalar fiyatlardaki reel düşüşün yüzde 16'yı aştığını kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görevi olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız." dedi. Sokak hayvanlarından çok şikayet olduğunu anlatan Bahçeli hiç hayvan beslemediğini de söyledi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Anadolu Meydanı'nda düzenlenen Büyük Emekli Mitinginde ilk seçim vaadini açıkladı. Özel, CHP iktidarında ilk 100 gün içinde en düşük emekli maaşının asgari ücrete, iki yıl içinde ise 1,5 asgari ücrete çıkarılacağını belirtti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, gelişmiş ülkelerin hiçbirinde sokaklarda sahipsiz hayvan bulunmadığını belirterek, "Hayvan popülasyon sayısı çok arttı. Kısırlaştırma yöntemiyle artışı durdurma imkanı yok. Sokaktaki hayvanları barınaklara alıp misafir edeceğiz." dedi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir taksi durağına silahlı saldırı düzenlendi. Olayda, 1 kişinin ağır yaralandığı öğrenildi.

Mamak Belediyesi X hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla Sokak Hayvanları Yasası'nda hayvanların uyutulması ile ilgili yapılacak değişikliğe karşı çıktı.

Mamak Belediyesi paylaşımında, ''Mamak Belediyesi olarak, sokak hayvanları yasasının, hayvanların refahı ve toplum güvenliği arasındaki hassas dengeyi sağlamayı amaçlarken, öldüren değil yaşatan yasalar olmasını savunuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Emre Belözoğlu, Trabzonspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, camiadan ve taraftarlardan özür diledi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen özel sektör öğretmenleri, Eğitim-Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın çağrısıyla Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde bir araya geldi.

Türkiye, yeni haftada da yağışlı hava sisteminin etkisi altında kalmaya devam edecek. Ankara'da yağışın haftanın ilk günü sürmesi daha sonra ise şehri terk etmesi bekleniyor.

Yenimahalle Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi'nde oynanan maçta, Armada Praxis Yalıkavak, Yenimahalle Belediyespor’u 32-27 yendi ve seride durumu 3-1 yaparak 2023-2024 sezonunun şampiyonu oldu. Ankara ekibi sezonu ikinci sırada tamamladı.

ATO 60.Komite Restoran Lokanta Kafe Hizmetleri Meclis Üyesi Aykut Altıntaş, Kovid-19 salgını, deprem, yüksek enflasyon ve seçim sürecinin Türkiye'nin ekonomisini yıprattığını belirterek, "Türkiye’nin ekonomisi çok kırılgan. Yıl sonunda güçlü ekonomik yapısı olmayan, birikim yapamamış ve risklere hazırlanmamış işletmelerde ne yazık ki çözülmeler olacak.” dedi.

Beypazarı Kaymakamlığı, Beypazarı Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası ile Beypazarı Turizm Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 'Gelenekten Geleceğe Beypazarı' projesi kapsamında hazırlanan tanıtım TIR'ı Mamak'ta stant açtı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Konyaspor, sahasında Galatasaray'ı ağırladı. Maçı Galatasaray 3-1 kazandı ve şampiyon oldu. Konyaspor ise bu sonuca rağmen ligde kalmayı başardı.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Başkent temsilcisi Ankaragücü, Trabzonspor'a deplasmanda 4-2 yenilerek küme düştü. Ankaragücü iki kez öne geçmesine rağmen sahadan puansız ayrıldı ve 40 puanla küme düştü.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 38. ve son haftasında İstanbulspor'u 6-0 mağlup etti. Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçın ardından basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kartal, sezon boyunca çok çalıştıklarını ve saha dışındaki faktörlerle mücadele ettiklerini belirtti.

Türk Baş antrenör Ergin Ataman'ın liderliğindeki Panathinaikos AKTOR, Basketbol THY Euroleague Dörtlü Final'in final maçında Real Madrid'i 95-80 mağlup ederek şampiyon oldu.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Kasımpaşa, Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş’ı mağlup etti. İstanbul derbisini Kasımpaşa 2-1 kazandı ve sezonu beşinci tamamladı. Beşiktaş altıncı oldu.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Atakaş Hatayspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçı Hatayspor 2-0 kazandı ve ligde kalmayı başardı.

Gaziantep FK, Pendikspor deplasmanında 1-0 kazanarak ligde kalmayı başardı.

Başakşehir, deplasmanda Adana Demirspor'u 6-2 yendi ve sezonu dördüncü tamamladı.

TFF 3. Lig yükselme Play-off maçında Erbaaspor ile Muş 1984 Muşspor karşı karşıya geldi. Mücadele penaltılara giderken, galip taraf Tokat temsilcisi Erbaaspor oldu ve böylece 2. Lig'e yükseldi.

Fenerbahçe Beko, Basketbol THY Euroleague Dörtlü Final'in üçüncülük maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşılaşırken, tribünler boş kaldı. Maçı Olympiakos 87-84 kazandı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri