27 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 27 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun Gazze kentinde bir apartman dairesini hedef aldığı saldırıda ilk belirlemelere göre 3'ü çocuk 4 Filistinli yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

Türkiye’den gelişmeler

İzmir'de yaşanan korkunç olay, şehri yasa boğdu. Bir baba, dağlık alana götürdüğü 4 kız çocuğuna silahla saldırdı 3 çocuk ölürken bir çocuk yaralı olarak kurtuldu. Baba daha sonra kendi kafasına da sıktı. Olayın ardından baba ve hayatta kalan çocuğu yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olma uygulamasının yürürlüğe girdiğini duyurmuştu. Ancak yapılan yeni düzenlemeyle kadın kuaförleri için pazar günleri çalışma izni getirildi. Bu değişiklik, kadın kuaförlerinin pazar günleri de hizmet verebilmesine olanak tanıyor.

Türk PDR Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, bugün düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında önemli gündem maddelerine değindi. Yıldırım, “Cumhuriyet’in 100. Yılı'nda kimliğimizi çıkarmak istiyoruz.” dedi.

Dışişleri Bakanlığından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog yapılması önerisine sert tepki geldi.

Yeniden Refah Partisi, MKYK Üyesi Bülent Osman Osmanağaoğlu, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın önerisiyle Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerine getirildi.

Halk TV'nin haberine göre, Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Demokrat Parti (DP) ve Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurmak için gerekli sayıya ulaştığını duyurdu ve ekim ayına tarih verdi.

Ünlü sosyal medya fenomeni Dilan Polat, tahliyesi sonrası yine gündeme oturdu. Lüks yaşamıyla sıkça adından söz ettiren Polat, geçtiğimiz aylarda sahte belge hazırlama, vergi kaçırma ve kara para aklama gibi ciddi suçlamalar nedeniyle 5 Kasım 2023'te cezaevine gönderilmişti. Polat’ın serbest bırakılmasıyla birlikte, hayatının film yapılacağına dair ortaya atılan iddialar büyük yankı uyandırdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, elindeki tendon sıkışması nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası hızla iyileşerek görevine döndü.

Ankara’dan gelişmeler

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı bir televizyon programında, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu'nu, yardımcıları olarak ise Mansur Yavaş ve bir kadın siyasetçiyi belirlediği yönünde iddialarda bulundu. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bu iddiayı Mansur Yavaş'a sorduğunu ve Yavaş'ın böyle bir durumdan haberi olmadığını belirttiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son günlerde sosyal medya ve basında yer alan Gülbin Tosun’un süresiz izne çıkarılmasıyla ilgili iddialara yanıt verdi. Yavaş, Tosun'un izne çıkarılmasının kendisine yönelik açıklamalara tepki olarak gerçekleştiği yönündeki iddiaların tamamen yanlış ve asılsız olduğunu belirtti. Yavaş, Tosun’un küfürlü paylaşımları sebebiyle bu cezayı aldığını düşündüğünü aktardı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilçede çöplerin toplanmasına yönelik önemli bir adım attıklarını duyurdu. Başkan Özarslan, bu sorunu çözmek için 12 bin çöp konteyneri siparişi verdiklerini ve ilk 2 bin konteynerin teslim alındığını açıkladı.

100'üncü yıl kutlamalarını gerçekleştiren İş Bankası'nın Ankara'nın Ulus semtindeki tarihi binasında gerçekleştirilen "İstikbalinizin Emniyeti - Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” sergisine yoğun ilgi gösterildi.

Ankara’da yazın son günlerinde vatandaşlar Mogan Gölü'nde kano keyfi yaparak vakit geçirdi. Başkent’in Gölbaşı ilçesinde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Mogan Gölü, hem Ankara'nın hem de çevre illerin sakinleri için popüler bir dinlenme ve spor alanı olmayı sürdürüyor.

Ankara'da cezaevi lojmanlarının yer aldığı bölgede patlamamış bir havan mermisi bulundu. Bomba imha ekibi olay yerine geldi.

Keçiören’de Sancaktepe Mahallesi Ahmet Çalık Sokak'taki bir parkta meydana gelen olayda Burak Tüfekçi ve nişanlısı B.D., alacak-verecek meselesi nedeniyle H.G. ve amcası G.G. ile buluştu.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine H.G., Tüfekçi'yi bıçakla yaraladı. Olayın ardından H.G. ve amcası G.G. hızla olay yerinden kaçsa da iki isim de yakalandı.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde akşam saatlerinde aç kalan bir ayı yiyecek bulmak için yerleşim yerine indi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde meydana gelen bir olayda, bir otomobil içinde ateşlenen silahtan çıkan mermi, yoldan geçen bir kamyonete isabet etti ve iki kişiyi yaraladı.

Kırşehir’in Kaman ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobilin şarampole uçması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Spor dünyasından gelişmeler

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turunda, Galatasaray, İsviçre temsilcisi Young Boys ile rövanş maçında RAMS Park'ta karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip, rakibine 1-0 mağlup olarak toplamda 4-2’lik skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda etti ve Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, uzun süredir konuşulan transfer görüşmelerinin ardından İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion'a transfer oldu. Ferdi Kadıoğlu için Fenerbahçe 30 milyon avro ve azami 5 milyon bonus kazanacak.

Hentbol Kadınlar Süper Kupa maçında, THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda Armada Praxis Yalıkavak, Yenimahalle Belediyespor’u 37-24 yenerek şampiyon oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri