292 kişi Gazze'den Türkiye'ye tedavi için getirildi

Sağlık Bakanlığı, 2023 yılında gerçekleştirdiği sağlık hizmetleri ve uluslararası yardımlara dair bilgileri içeren bir videoyu paylaştı. Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, 2023 yılında sağlık alanında yapılan çalışmalar ve sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı videoda hastanelerde yapılan muayene, ameliyat, acil servis başvuru sayılarına ek olarak, yıl içinde açılan yeni hastaneler ve bölümler de yer aldı. Sağlık hizmetlerindeki gelişmelerin vurgulandığı videoda, uçak ambulanslarla bin 679, helikopter ambulanslarla 2 bin 695 hasta taşındığı ifade edildi.

Videoda, hastanelerde yapılan muayene sayılarından ameliyat istatistiklerine, acil servis başvurularından yeni açılan sağlık tesislerine kadar birçok veriye yer verildi. Uçak ambulanslar ve helikopter ambulanslar aracılığıyla binlerce hasta taşınırken, 2023 yılında gerçekleştirilen organ nakillerinin sayıları da dikkat çekti.

2023 yılında 3 bin 399 böbrek, bin 630 karaciğer, 39 kalp, 15 akciğer ve 1 ince bağırsak olmak üzere toplam 5 bin 84 organ nakli yapıldı. Öte yandan sağlık personeli sayısının arttığı ve 79 bin 400 kişinin 'sağlık ordusuna' katıldığı ifade edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan sağlık hizmetlerine de vurgu yapılan videoda, deprem bölgesinde 138 bin 190 sağlık çalışanının görev aldığı ve sahra hastaneleri ile acil müdahale ünitelerinde 590 bin 468 hasta ve yaralının tedavi altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Videoda ayrıca, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlara da değinildi. Bakanlık, bölgeye 15 uçak ve 1 gemi ile tıbbi malzeme, cihaz, 20 ambulans ve 2 UMKE aracı gönderdi. Türkiye'ye getirilen 292 hasta ve 241 refakatçiyle toplamda 533 Gazzelinin tedavi edildiği aktarıldı. Buna ek olarak, bölgeye tam donanımlı sahra hastanesi, jeneratörler, temel yaşam malzemeleri ve ilaç gönderildiği belirtildi. Videoda, Türkiye'nin uluslararası sağlık yardımlarına katkı sağlamaya devam edeceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri