3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda "Kafes-46” adı altında 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yeni bir operasyonun detaylarını paylaştı.

Bu örgütlerin elebaşılıklarını sırasıyla Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve Muhammet Tayyar Türkeş'in (Yurtdışı firar) yaptığı belirtildi.

Operasyonlarda toplamda 47 şüphelinin yakalandığı bilgisini paylaşan Bakan Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından koordine edildiğini ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

SÖZDE MAHKEME KURUYORLAR

Organize suç örgütlerinin işletmelere resmi yollardan ortak oldukları, daha sonra tehditlerle işletmeden çektikleri, sözde mahkeme kurarak anlaşmazlıkları çözerek para talep ettikleri ve silahlı şiddet yoluyla alacaklarını tahsil ettikleri tespit edildi. Operasyonlar neticesinde 15 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tüfek ve 1 suikast kalem tabanca ile birçok çelik yeleğe el konulduğu açıklandı. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen polisleri tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri