3 ilde orman yangını!

Havaların ısınmasıyla beraber Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınları endişe yarattı. Bursa'nın Orhaneli, Muğla'nın Milas ve Antalya'nın Aksu ilçelerinde meydana gelen yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Topuk Mahallesi ile Göktepe Mahallesi arasındaki çam ormanlarında saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevlere müdahale etmek için Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekipleri seferber oldu. Yangına karadan 38 araçla, havadan ise Orman Genel Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 3 helikopterle müdahale ediliyor. Ayrıca Balıkesir Edremit'te konuşlu 2 AT 805 tipi yangın söndürme uçağı da bölgeye sevk edildi.

ANTALYA AKSU'DA YANGIN

Antalya'nın Aksu ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan ot yangını, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Çalkaya Mahallesi'nde başlayan yangına itfaiye ve orman ekipleri karadan müdahale ediyor. Bölgedeki ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

MUĞLA MİLAS'DA YANGIN

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Alaçamlar Mahallesi'nde çıkan orman yangınına da havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz bilinmezken, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları hızla bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için aralıksız çalışıyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Her üç ilde de yangınlara müdahale çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Yetkililer, yangınların kontrol altına alınması ve can kaybının önlenmesi için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Bölge halkı ise büyük bir endişe içinde yangınların söndürülmesini bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri