30 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 30 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Avrupa'nın en prestijli müzik etkinliği olan Eurovision Şarkı Yarışması'nın 69'uncusu, 2025 yılında İsviçre'nin Basel şehrinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’den gelişmeler

26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk ordusunun tarihteki en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak kayıtlara geçti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk ordusu, tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı. Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Çorum'da mobilya yüklü kamyonetin park halindeki TIR dorsesine çarpması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Eylül ayı itibarıyla mesken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı gaz tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazı hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmaması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sert tepki gösterdi. İmamoğlu, “Allah onu ıslah etsin. Kime hizmet ettiği belli değil. Bu milletin inancını da mahvetti." dedi.

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın saldırılarında kullandığı el yapımı patlayıcıları hazırlayan Bahar Akyol ile Nurbahar Karadağlı'yı Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta etkisiz hale getirdi.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ağabeyi serbest bırakıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak operasyon sonucu, PKK/KCK terör örgütünün Fransa yapılanmasında aktif olarak faaliyet gösteren Fransa vatandaşı Denis Daniel Korkmaz yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir'de katıldığı sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu, sürpriz bir şekilde tahliye edildi. Diruba Kayserilioğlu Halk TV'ye yaptığı açıklamada ise yaşanan gözaltı sürecinin röportajını haklı çıkardığını belirtti ve "Şahsa kişiye kuruluşa söylenmiş yapılmış bir şey yok. Eleştiri herkesin hakkıdır. “ dedi.

Ankara’dan gelişmeler

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediyesi Başkan Vekili Atila Çelik ile 17. Paris Paralimpik Oyunları'nda yer aldıklarını belirtti.

Ankara’nın Mamak ilçesindeki erkek kuaförleri, pazar günleri iş yerlerini kapatarak tatil yapma kararından memnun olduklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Örgütü ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ulus'ta bulunan Zafer Anıtı'na çelenk bıraktı. CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, burada yaptığı konuşmada erken seçim çağrısında bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ekonomide süreklilik arz edecek bir durgunluk veya daralma beklentisinin olmadığını belirtti. Baran, Türkiye ekonomisinin gücüne duyduğu güveni vurgulayarak, ticaretin sürdürülebilirliği için önerilerde bulundu.

Ankara'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, toplu taşıma duraklarında çileye dönüştü. Ankara'nın birçok noktasında vatandaşlar otobüslere binebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu ve gelmeyen otobüslere isyan etti.

Ankara'daki Kurtuluş Banliyö İstasyonu'nun çevresi, son zamanlarda çöp yığınları ve bakımsız park alanlarıyla dikkat çekiyor. Etraftaki atıklar, bölgeyi adeta bir çöp yuvasına çevirirken; park alanında biriken çöpler ise çevreye rahatsız edici bir koku yayıyor.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri"ne katıldı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir şahıs, iddialara göre kavga ettiği babasının otomobilini kundakladı. Aracın yanma anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Ankara Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 570 kişinin Başkent'te yakalandığını duyurdu.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde kontrolden çıkan otomobil önce yoldan geçen yayaya ardından da park halindeki araçlara çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Ankara'da, 22 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi H.U., Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonuyla yakalandı. Firari şahıs, saklandığı adreste düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında, Gençlerbirliği, Esenler Erokspor ile Esenler Erokspor Stadı’nda karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği, zorlu deplasmanda ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek milli araya moralli girdi.

A Milli Futbol Takımı'nın 2024/25 UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta Galler ve İzlanda ile oynayacağı kritik maçlar öncesinde aday kadro açıklandı.

İddialara göre Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırma kararı aldı. Karadeniz ekibinde Avcı sonrası adaylar Şenol Güneş ve Fatih Tekke.

Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonlarından biri olan UEFA Avrupa Ligi'nin kura çekimi bugün Monako'da gerçekleştirildi. Grimaldi Forum'da yapılan kura çekimi sonucunda, turnuvada Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri