30 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 30 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması halinde kapsamlı bir esir takası anlaşmasını da içeren eksiksiz bir anlaşmaya varmaya hazır olduğunu açıkladı.

Türkiye’den gelişmeler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik, Macaristan'da yakalandı. Hakkında kırmızı bülten bulunan Sertçelik'in Türkiye'ye iadesi için süreç başlatıldı. Sertçelik'in bileğinde elektronik kelepçe bulunmasına rağmen yurt dışına kaçtığı belirlenmişti.

Türk sineması ve tiyatrosunun saygıdeğer isimlerinden Ahmet Uğurlu, 72 yaşında hayata veda etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li belediyelerin başarılarının iktidar yolunu açacağını belirterek “İnançla, özgüven ile CHP'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu partinin Cumhuriyet'in ikinci yüz yılının ilk genel seçimlerinde iktidar olacağına inanıyorum." dedi. Özel, CHP’li belediyelerin de periyodik olarak denetleneceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatına katıldı. Erdoğan tatbikatta hiçbir ülkenin hedef alınmadığını aktardı ve Türkiye 'Teröristan' kurulmasına izin vermeyecek, dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çekya'nın başkenti Prag’da düzenlenen NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Kripto varlıklara ilişkin yeni düzenlemeleri içeren Sermaye Piyasası Kurulu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Kent meydanında, henüz belirlenemeyen bir sebep yüzünden iki grup arasında çıkan çatışma Vali Kızılkaya'nın bulunduğu bölgeye de sıçradı. Çatışmaya Vali'nin korumaları müdahale etti. Olayda 2 kişi yaralanırken, şüpheli bir kişi kaçmaya çalışırken Vali'nin korumaları tarafından etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara merkezli olarak 21 ilde gerçekleştirilen "Smart Trade Coin" adlı kripto varlık alım/satım platformu üzerinden "Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç" vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen şahıslara yönelik "SİBERGÖZ-42" operasyonlarının düzenlendiği bildirildi. Operasyonda ünlü isim Aşkım Kapışmak da gözaltına alındı. Toplam 127 kişi yakalandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

EGO Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 61 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar artık saat 10.00-16.00 ve 19.00-24.00 saatleri arasında EGO otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Ankara'da Vergi Başmüfettişi Serap Doğan, kendisine saplantılı olduğu ileri sürülen Selahattin Özdemir tarafından silahla vurularak öldürüldü. Doğan'ın, daha önce Özdemir hakkında suç duyurusunda bulunarak uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Ankara Valiliği, il geneli ve çevresinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Ankara Valiliği, 2024 yılının ilk 5 ayını kapsayan dönemde 41 bin 403 işletmenin denetlendiğini belirterek, "Türk Gıda Kodeksine aykırılık tespit edilen işletmelere 21 Milyon TL tutarında 342 adet idari yaptırım kararı uygulanmıştır." denildi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi, şehrin en çok ziyaret edilen halk kütüphanesi özelliğini taşıyor. 500 bini aşkın materyaliyle geniş bir koleksiyona sahip olan kütüphane, ders çalışma alanları, okuma salonları ve çocuk kütüphanesiyle ziyaretçilerine çeşitli olanak sunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Son olarak, engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla "Mobil Tamir, Bakım-Onarım Aracı" hizmetini başlattı. Bu yeni uygulama, özellikle tekerlekli sandalye kullanan bireylerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir kamyonetin kontrolden çıkması sonucu seyir halindeki ve park halindeki 11 araca çarptığı bir kaza meydana geldi. Kaza, maddi hasarla atlatıldı.

Beypazarı Belediyesi, Ankara şehir merkezine gerçekleştirdiği dolmuş seferlerini hızla arttırmaya devam ediyor.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol 1. Lig Play-off finalinde Sakaryaspor ile Bodrum FK, Yeni Adana Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçta 120 dakika sonunda 2 kırmızı kart 4 gol vardı ve maçı 3-1 kazanan Bodrum FK, Süper Lig’e yükseldi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe Beko, Beşiktaş Emlakjet'i 96-88 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 8-9 Haziran tarihine ertelendiğini duyurdu.

Sinan Kaloğlu ile Gençlerbirliği'nin yolları ayrıldı. 1.64 puan ortalaması ile veda eden genç teknik direktör tartışmalı bir sezonu geride bıraktı.

Sırp tenisçi Novak Djokovic ve Alman raket Alexander Zverev, Roland Garros’ta rakiplerini mağlup ederek üçüncü tura yükseldiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri