31 Mart Yerel Seçimleri için Resmi Gazete'de önemli karar yayımlandı

31 Mart'ta düzenlenecek olan Yerel Yönetimler Genel Seçimleri için aday listelerinin sunulması sırasında uygulanacak prosedürlere ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK kararına göre, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, il seçim kurullarına büyükşehir belediye başkanlığı listelerini, siyasi parti ilçe başkanlıkları ise ilçe seçim kurullarına belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliklerine ait aday listelerini, taşınabilir bellekte ve üç kopya olarak kağıt ortamında, alındı belgesi ile birlikte, 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar ilgili seçim çevresine özel olmak üzere ayrı ayrı teslim etmelidir.

Bağımsız adaylar ise seçilme yeterliliklerini taşıdıklarını belirten belgelerini ve devlet memuru brüt aylığı olan 7 bin 228 TL'yi mal sandığına yatırdıklarını gösteren makbuz ile birlikte dilekçeye ekleyerek, 20 Şubat günü saat 17.00'ye kadar ilgili il veya ilçe seçim kurullarına başvurmalıdır. Ayrıca, bağımsız adayların adaylıktan çekilmesi durumunda yatırdıkları paralar kendilerine iade edilmeyecektir.

Resmi Gazete'de geçtiğimiz günlerde de "Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile İlgili 2024/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayınlanmıştı. Genelgede seçimin sağlıklı yapılmasına dair kurumların görevlerine değinilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri