4 Ekim 2024’te neler yaşandı? 4 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 41 bin 802’ye, yaralıların sayısı ise 96 bin 844’e yükseldi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

İstanbul'un Fatih ilçesinde 19 yaşındaki genç bir şahıs 19 yaşındaki iki genç kadını canice katlettikten sonra intihar etti. Uyuşturucu bağımlısı genç kadınların vücutlarını parçalara ayırarak sokağa attı.

Manisa, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilişki yaşadığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yayınladığı videoda iftiraya uğradığını belirten Durbay, bu iddiaları dile getiren yüzlerce kişiyi mahkemeye verdiğini açıkladı.

Türkiye genelinde, 6 Ekim Pazar günü Filistin’e destek amacıyla büyük yürüyüşler düzenlenecek. Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun öncülüğünde 60’tan fazla şehirde gerçekleşecek eylemlerde, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıları sonucu Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "TEKNOFEST sadece bir başlangıç. Burayı önemine uygun bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, erken seçim tartışmaları hakkında konuştu. Kandemir, "Bizim hiç böyle bir tartışmamız, gündemimiz yok" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

15 Eylül'de yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçları açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim şehrine düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin’e yönelik eylemlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanarak, bu adımların uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanlığınca, Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine yapılan yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde 24 Eylül'de meydana gelen taciz olayıyla ilgili iki şüpheli tutuklandı.

ANKARA'DAN GELİŞMELER

Tarım Bakanlığının yayınladığı listede "at ve eşek eti kullandığı" iddia edilen Bİzim Köfteci’nin işletmecisi ve Yılmaz Kaya'nın oğlu Gökhan Kaya, Tarım Bakanlığının uygunsuzluk tespitine itiraz edildiğini ancak listede yeni sonuçların değil eski sonuçların kullanıldığını ifade etti.

Ankara Ticaret Odası’nda 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü adına düzenlenen programda, sokak hayvanları sorunu ve sektörün yaşadığı zorluklar masaya yatırıldı.

Ankara Kent Konseyi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü kapsamında önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. Hayvan hakları ve sokak hayvanlarının refahı üzerine çeşitli görüş ve projelerin paylaşıldığı çalıştayda, alanında uzman isimler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yer aldı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, "İyiliğin Başkenti olmaya devam ediyoruz" diyerek, belediyenin vatandaşlara sağladığı sosyal yardımların sürdüğünü vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediyesinden sosyal destek alan 212 bin 31 ailenin Başkent Kartlarına, 28. kez et desteği yatırıldı. Bu kapsamda toplamda 127 milyon 218 bin 600 TL’lik destek sağlandı.

Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın "Lale Devri Bitti. Çalışmayacaksanız istifa edin diyorum" sözlerine yanıt verdi. Beşikçioğlu, düzenlenen Uluslararası Kent Tiyatro Festivali'nin basın toplantısında, Devlet Tiyatroları'nın son 20 yıldır bir "gerileme dönemi" yaşadığını ifade etti. Bu gerçeğin bir an önce fark edilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Keçiören Belediyesi, sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde mama üretim tesisini hizmete açtı. Tesis, 25 dönümlük bir doğal yaşam alanı ve barınakla birlikte sokak hayvanlarının beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak.

Ankara çevre yolunda, kontrolden çıkan bir ticari taksi bariyerlere çarparak feci bir kazaya neden oldu. Taksi şoförü öldü.

Sosyal medya hesabından isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdiği öne sürülen Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Mansur Yavaş'ın "Kendisine tavsiyem bu paylaşımı silmesidir" açıklaması yapmasının ardından ASKİ Spor Kulübü Başkanlığından istifa etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları'nın aralık ayında açılacağı belirtildi. Daha önce ağustos ayında açılacağı duyurulan dolmuş duraklarının taşınması böylece 4 ay gecikmiş oldu.

Ankara Milletvekili Adnan Beker, SMA Tip 1 hastası Hafsa Demir için düzenlenen yardım gecesine katılarak anlamlı bir destek sağladı.

Anadolu Ordulular Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Duman, Ankara’da düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri’nde hemşehrileri bir araya getirerek kültürel zenginlikleri paylaşmayı amaçladıklarını belirtti. Duman, Ankaralıları ve Orduluları “Gelmek sizden ağırlamak bizden” ifadeleriyle etkinliğe davet etti.

Ankara'nın Haymana ilçesinde bir pikabın duvara çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı, durumu ağır olan yaralı E.G. ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi.

Ankara'nın Sincan ilçesinde kırmızı ışıkta geçen TIR, EGO otobüsüne çarptı. TIR'ın kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilirken, kazada otobüs şoförü ve bir yolcu yaralandı.

Ankara'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucu haklarında arama kararı bulunan bin 18 şüpheli yakalandı.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Çiçekdağı Belediyesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Bulgur Festivali'ne katıldı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

THY Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Anadolu Efes, deplasmanda karşılaştığı İtalya temsilcisi Virtus Segafredo Bologna'yı 76-67'lik skorla mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

THY Euroleague'in açılış haftasında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Yunan temsilcisi Olympiakos'u 82-71 mağlup ederek sezonu galibiyetle başlattı.

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Çaykur Rizespor, Çaykur Didi Stadı'nda Antalyaspor’u 2-1 yenerek 5 maç sonra kazandı.

Trendyol 1. Lig'in 8. haftasında Erzurumspor FK, Kazım Karabekir Stadyumu'nda konuk ettiği Boluspor'u tek golle mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü ve maç fazlasıyla zirveye çıktı.

Trendyol 1. Lig'in 8. haftasında, Çorum FK ve Iğdır FK golsüz berabere kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri