4 Eylül 2024’te neler yaşandı? 4 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridinde 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından devam eden saldırılar sonucunda, toplam can kaybı 40 bin 878'e, yaralı sayısı ise 94 bin 454'e yükseldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin yeni başbakanını atadı. Eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier, merkez sağın temsilcisi olarak başbakanlık görevine getirildi.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin gelecek üç yılını şekillendirecek olan Orta Vadeli Program'a ilişkin politika çerçevesini, hedefleri ve uygulama araçlarını paylaştı. Yılmaz'ın açıklaması sonrası OVP hesaplamasında kullanılan ortalama dolar kuru tahmini; 2024 için 33,2 TL, 2025 için 42 TL, 2026 için 44,4 TL ve 2027 için 46,9 TL olarak tahmin edildi. 2024 yılı büyüme beklentisi yüzde 4'ten yüzde 3,5'a çekilirken enflasyon beklentisi yine bu yıl için yüzde 33'ten yüzde 41,5'e çıkarıldı. Cari açık bu yıl için yüzde 3,1'den yüzde 1,7'e düşürüldü.

Benzin fiyatlarına, dün itibarıyla litre başına 1 lira 83 kuruşluk bir indirim yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, OVP'nin ülke ve millet için büyük faydalar sağlayacağını belirterek, "Bugün açıkladığımız Orta Vadeli Program’ın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Narin'den 16 gündür haber alınamıyor.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, çalıntı olduğu iddia edilen bir aracı durdurmaya çalışan polis memurları silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda 2 polis yaralandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan Taipei'ye gerçekleştirdiği TK24 sefer sayılı uçuş sırasında türbülansa giren uçakta 4 yolcu ve 2 kabin ekibi olmak üzere toplam 6 kişi hafif yaralandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a defalarca randevu talebinde bulunduğunu ancak yanıt alamadığını açıkladı.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da sokak müzisyenliği yaparak geçimini sağladığını belirten M.A. Çankaya Belediyesi önünde yaptığı eylemle ABB zabıtalarının kendisine saldırdığını keman ve telefonunu kırdığı söyledi. ABB, konuyla ilgili açıklama yaparak iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Meteoroloji semtine elektrikli bisiklet istasyonu kuruldu. Sabahın erken saatlerinde boşalan istasyon trafiği, çevre sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Ankara'nın Sincan ilçesinde, bir evde meydana gelen piknik tüpü patlaması paniğe neden oldu. Bir kadın paniğe kapılarak balkondan atladı ve ağır yaralandı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, Batıkent semtindeki Susuz Mahallesinde bir şahsın elinde tüfekle sokakta bir köpeğe saldırdığı görüntüler sosyal medyada tepki topladı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Ankara Mobilyacılar Sitesi, giderek büyüyen çöp sorunuyla bir süredir gündeme geliyor.

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgâhlar şenlenirken, eylül ayının gözdesi olan palamut balığı bu yıl bol miktarda çıktı. Uzun yıllardır balıkçılık yapan Sefer Yurttaş, palamudun bu sene bol olduğunu belirtti.

Ankara’nın Mamak ilçesi Boğaziçi Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir sürücü yaşlı bir adamı darp etti. Yaşlı adama kafa atan sürücü hakkında emniyet harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan ilanda KPSS puanı ile 133 zabıta memuru alınacağı duyuruldu. Son başvuru tarihi ise 11 Ekim 2024 olarak belirtildi.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi ziyaretinde bulundu.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Sivas'ta ziyaretlerde bulundu.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Soğuksu Milli Parkı yakınlarındaki restorana inen bir ayı şaşkınlık yarattı.

Spor dünyasından gelişmeler

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Golbol Kadın Milli Takımımız, finalde İsrail'i 8-3 mağlup ederek üst üste üçüncü kez Paralimpik Şampiyon oldu. Paris’te toplam altın madalya 3 toplam madalya 20 oldu ve bu sayıyla Paris, Türkiye’nin en çok madalya aldığı Paralimpik Oyunu oldu.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli para tenisçimiz Kübra Korkut, tek kadınlar WS7 kategorisinde gümüş madalya elde etti.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcu Besra Duman, kadınlar 55 kiloda gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Milli para judocumuz Cahide Eke, kadınlar J2 48 kg kategorisinde bronz madalya kazandı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden klasik yay karışık takımımız, tarihi bir başarıya imza atarak gümüş madalya kazandı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli judocu Ecem Taşın Çavdar, kadınlar J1 48 kilo kategorisinde bronz madalya kazandı.

Trabzonspor, transfer dönemi kapsamında uzun süredir görüştüğü Simon Banza ve Serdar Saatçı'yı kadrosuna kattığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri