40 bin lira için ölmüşler

İzmir'deki sağanak yağış sırasında yaşanan elektrik akımına kapılma olayının ardından hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı.

Rapora göre, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne yol açan kablonun gerekli derinlikte gömülmediği ve bu işlemin maliyetinin 40 bin TL olduğu belirlendi.

Bilirkişi raporunda, kabloların olması gereken 80 cm derinlikte gömülmediği, mazgalın kabloyu ezerek izolasyon hasarına neden olduğu ifade edildi. Kablo koruyucu borunun iptal edildiği ve kablonun derinliğinin yaklaşık 15 cm civarında olduğu tespit edildi. Bu durumun, elektrik akımının meydana gelmesine yol açtığı belirtildi.

12 Temmuz'daki sağanak yağış sonrası yaşanan bu trajik olayla ilgili, İZSU ve GDZ Elektrik A.Ş.'den 42 kişi yargılanıyor. Bilirkişi raporu, avukatlar tarafından sorumluların ve denetim eksikliğinin belirlenmesi amacıyla İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne sunuldu.

Raporda ayrıca, kablo üzerlerinin kapatıldığı ve üzerine asfalt atıldığı için dağıtım şirketinin kazadan sonra nasıl bir tadilat yaptığına dair bir tespit yapılamadığı vurgulandı. Kabloların özel koruma içine alınarak yönetmeliklere uygun derinlikte gömülmesi gerektiği, bu işlemler için gereken maliyetin ise 40 bin TL civarında olabileceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri