45 ilde düzenlenen "Narkoçelik" operasyonunda 320 zehir taciri yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narkoçelik 25 operasyonlarıyla ilgili kamuoyu ile bilgi paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Narkoçelik-25" operasyonlarıyla ilgili başarılı sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde 45 ilde düzenlenen operasyonlarda 765 ekip, 1910 personel, 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği görev aldı.

Operasyonlar sonucunda toplamda 538 kilogram uyuşturucu madde, 2 milyon 30 bin 500 adet kök kenevir ve kök skunk ile 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, 320 zehir taciri de operasyonlar kapsamında yakalandı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonların amacının ülkedeki zehir tacirlerini ve sokak satıcılarını ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, "Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." dedi. Operasyonlarda görev alan polis, jandarma ve Gümrük Muhafaza ekiplerini kahramanlıkla tebrik eden Yerlikaya, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri