55 ilde büyük narkotik operasyonu gerçekleştirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Narkoçelik-10" operasyonları, ülke genelinde uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Bu operasyonlar sonucunda toplamda 46 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 ilde ise Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 1 ton 19 kg uyuşturucu madde ve 1 milyon 23 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, 250 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, operasyonların ülkenin dört bir yanında milletin destek ve dualarıyla kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Ayrıca, operasyonların detayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

  • İzmir, Ankara, Antalya, Samsun, Mersin, Kırklareli, Adana, Konya, Aydın, Karaman, Bolu, Çanakkale, Isparta, Van, Osmaniye, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Muğla, Şanlıurfa, Bursa, Kırıkkale, Hatay, Rize, Düzce, Bilecik, Malatya, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Trabzon, Tekirdağ, İstanbul, Adıyaman, Aksaray, Denizli, Kahramanmaraş, Yalova, Yozgat, Balıkesir, Mardin, Batman, Gümüşhane ve Eskişehir illerinde Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda operasyonlar gerçekleştirildi.

  • Bazı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri şöyle:

    • İstanbul'da 130 kg metamfetamin, muhtelif miktarda eroin ve bin 542 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.
    • İzmir'de 112 kg metamfetamin ele geçirildi. 5 sokak satıcısı yakalandı.
    • Adana'da 305 kg skunk, 27.5 kg metamfetamin ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı.
    • Ankara'da 35 kg esrar ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.
    • Gaziantep'te 992 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.
    • Samsun'da 14 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı.
  • Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda Hakkari, İstanbul, Van, Malatya, Bingöl, Afyonkarahisar, Samsun, Tekirdağ ve Iğdır illerinde operasyonlar gerçekleştirildi.

Bu başarılı operasyonlar için emeği geçen polis ve jandarma teşkilatlarını tebrik eden Bakan Yerlikaya, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri