591 şehit yakını gazi ve gazi yakını kamuya atandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen törenle, 591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına ataması gerçekleştirildi. Atamalar, noter huzurunda yapıldı ve hak sahiplerinden 191’inin çeşitli unvanlara atanması sağlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ataması gerçekleştirilenler arasında avukat, büro personeli, çocuk eğitimcisi, diyetisyen, eczacı, fizikçi, folklör araştırmacısı, grafiker, hemşire, hemşire yardımcısı, imam-hatip, Kur'an kursu öğreticisi, mimar, mühendis, müze araştırmacısı, odyolog, öğretmen, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, tekniker, teknisyen ve veteriner sağlık teknikeri gibi çeşitli alanlarda görev yapacak personeller bulunuyor. Bu atamaların 246’sı memur, 115’i hizmetli ve 39’u sürekli işçi unvanlı kadrolara yapıldı.

49 BİN 901 ELEMAN ALINDI

Törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehitlerin ve gazilerin ülkenin birliği ve beraberliği için büyük fedakarlıklar gösterdiğini vurgulayarak, şehit ve gazi yakınlarına yönelik daha fazla destek sağlanması gerektiğini belirtti.

Ataması yapılan 591 kişiyle birlikte, kamu kurumlarında istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 49 bin 901’e ulaşmış oldu. Bu adım, devletin şehit ve gazi yakınlarına olan desteğini ve saygısını bir kez daha göstermiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri