6 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 6 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsmail Haniye’nin suikastle öldürülmesinin ardından Yeni Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar oldu.

Türkiye’den gelişmeler

Filenin Sultanları 2024 Paris Olimpiyatları'nda çeyrek finalde Çin'i elerken salonda da büyük bir sevinç yaşandı. CHP'de parti içerisindeki isimlerin 'aralarının kötü' olduğu yönündeki iddialara cevap niteliğinde paylaşılan Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın galibiyet sonrası sarmaş dolaş pozları ‘Buzlar eridi’ yorumlarına sebep oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayşe Ateş, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadesinin alınması için çağrıldığını açıkladı.

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı'nda, Türkiye'nin savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla önemli projeler masaya yatırıldı. Toplantıda, katmanlı hava savunma sistemleri ve tüm algılayıcı ve silahların entegre çalışmasını temin eden yerli ve milli "Çelik Kubbe Projesi" başta olmak üzere, çeşitli savunma projeleri değerlendirildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sosyal medya paylaşımına Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) sert tepki geldi. Katz, X üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’de Instagram’ın engellenmesini “diktatörlük” olarak nitelendirerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketledi. Bu açıklamaya tepki yağdı.

Sivas'ın Hafik ilçesi Karlı köyü Çavuş Dağı bölgesinde dün gece çıkan orman yangınına müdahale eden ekipler, büyük bir trajediyle karşılaştı. Yangına müdahale sırasında, yolu açmaya çalışan dozerin dereye devrilmesi sonucu operatör Yusuf Mengeş (47) hayatını kaybetti.

Instagram erişim engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağı son günlerin en merak edilen konusu. Instagram'a katalog suçlar kapsamında BTK tarafından erişim engeli getirildi. Adalat Bakanı Yılmaz Tunç'a BTK'nın aldığı karar soruldu. Tunç, "Hangi yayınları içerdiği konusunda sosyal medya şirketine bildirimde bulunulmuştur. Bu konuda yargıya intikal eden hususlar var" dedi.

Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1'i terör örgütü mensubu 16 kişi yakalandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Gençlik Partisi'nin hukuki olarak geçerliliğini yitirdiği açıklandı.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi'ndeki bir binada doğal gazdan olduğu iddia edilen bir patlama meydana geldi. Yaşanan olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Başkent Gaz tarafından yapılan detaylı incelemede, herhangi bir patlamanın meydana gelmediği ve dairede çıkan yangının doğal gaz kaynaklı olmadığı tespit edildi. Bu açıklama sonrası olayın intihar mı kaza mı olduğuna dair soru işaretleri arttı.

Ankara kuaför ve güzellik salonları, son günlerde gündeme gelen "pazar günü kapanma" zorunluluğu ile ilgili yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek için bugün Ulus'taki Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

Mamak Belediyesi son günlerde bazı basın organlarında yer alan Musiki Muallim Mektebi'nin düğün salonu olarak kullanıldığı ve yapıya zarar verildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Belediye, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, tarihi yapının titizlikle korunduğunu vurguladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, nitelikli cinsel saldırı suçundan 18 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.K. isimli şahıs, Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu yakalandı.

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine bağlı Deredüzü köyünde, bir tarım arazisinde sulama meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada üç kişi hayatını kaybetti. Olay, sulama tartışması sırasında yaşandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda büyük bir başarıya imza atarak kadınlar 50kg yarı finalinde Filipinler'den Aira Villagas'ı 5-0 mağlup etti ve finale yükseldi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli güreşçimiz Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kg kategorisinde bronz madalya maçında Kuzey Koreli rakibi Sol Gum Pak'ı 4-2 mağlup ederek Olimpiyat 3'üncüsü oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın çeyrek finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları maçı 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde rakip Sırbistan’ı 3-0 yenen İtalya.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında deplasmanda Fransız ekibi Lille'e 2-1 yenildi. Maçın rövanşı gelecek hafta İstanbul’da.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri