6 ayrı suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen büyük çaplı operasyonlar sonucunda 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Operasyonlar, "KUYU-34" ve "KUYU-35" isimleriyle gerçekleştirildi ve toplamda 115 şüpheliden 91'i tutuklandı.

Yapılan operasyonlar, Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul illerinde Jandarma tarafından planlı ve projeli olarak yürütüldü. Operasyonların başında, her bir suç örgütünün elebaşları arasında Muhammed Kaya (Kahramanmaraş), Hasan Sağsız (Mersin), Niyazi Dönmez (Denizli), Mustafa Akel (Antalya), Ümit Öge (Gaziantep) ve Turgut Yalçın (İstanbul) yer alıyor.

Operasyonlar sırasında, suç örgütü üyelerine yönelik çeşitli suçlamalarla soruşturma başlatıldı. Bu suçlar arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "silah ve mühimmat kaçakçılığı", "tehdit", "yağma", "darpa, cebir ve şiddet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "uyuşturucu madde imal ve ticareti" yer alıyor.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen malzemeler arasında 9 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 7 adet kesici/delici alet, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve çok sayıda POS cihazı, cep telefonu ve SIM kart bulunuyor.

Bakan Yerlikaya, "Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşmeye devam ediyorlar. Halkımız bize güveniyor, bize inanıyor. Bizim mücadelemiz onların duası ve destekleriyle sürüyor" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyona katılan jandarma ekiplerini ve Cumhuriyet Başsavcılıklarını tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri