6 Ekim 2024’te neler yaşandı? 6 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail’in yaklaşık bir yıldır Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü saldırılarda, hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 870’e, yaralananların sayısı ise 97 bin 166’ya yükseldi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) tarafından düzenlenen ‘Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü’ Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti. 6 Ekim 2024 tarihinde Türkiye genelinde 60’tan fazla şehirde gerçekleştirilen eylemlerde, Gazze’ye destek içerikli pankartlar taşındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınları yaşatan ve koruyan bir sözleşme olduğunu belirterek, "İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatan bir sözleşme. Kadınlar öldürülüyor. İstanbul Sözleşmesi kadınları koruyan bir sözleşme. Kadınlar tacize uğruyorlar, şiddet görüyorlar." dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan, Bosba Hersek’te gerçekleşen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Erdoğan, "Dost ve kardeş Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketinde 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 40 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), büyük bir katılımla sona erdi. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ana yürütücülüğünde, Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilen festival, 1 milyon 100 bin ziyaretçiyi ağırlayarak teknoloji meraklılarına unutulmaz anlar yaşattı.

Uzun yıllardır balcılık yapan Mehmet Güneş, vatandaşı sahte ballar konusunda uyardı. Güneş, "Ucuz bal alırken adeta kansere davetiye çıkarıyorlar." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden halkı yanıltıcı paylaşımlar yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara maruz bırakılan Sıla bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. 2 yaşındaki Sıla Bebek 28 gündür yoğun bakımda.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın Defne ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Burada, Suriye yönetiminin kendilerinden resmi yazı talep ettiğini vurgulayan Özel, “Gün bildireceğiz” yanıtını aldıklarını belirtti.

HAK-İŞ Konfederasyonu, Siyonist İsrail tarafından Filistin’e yönelik sürdürülen saldırıların yıldönümünde, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade etti.

BAŞKENT ANKARA'DAN GELİŞMELER

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu seçiminde Nazmi Bilgin yeniden başkan seçildi.

Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, dört gün boyunca Ankaralılara unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlikte, Ordu’nun zengin kültürel mirası ve lezzetleri ziyaretçilere tanıtıldı.

SERÇEV, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü’nde Ankara Kuğulu Park’ta serebral palsili bireyler ve ailelerinin katılımıyla anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda isim Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu tarafından Yakacık Mesire Alanı'nda düzenlenen “Yozgatlılar Buluşuyor” etkinliğine katıldı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, alkol satış yasağı nedeniyle tekel bayii sahibi Mehmet Özcan’a saldırı düzenlendi.

Ankara'da, kadınlara özel olarak tasarlanmış yeni bir Kadınlar Konağı açıldı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, Corendon Alanyaspor'u RAMS Park'ta 1-0'lık skorla mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Gaziantep FK, Beşiktaş'ı Gaziantep Büyükşehir Stadı'nda ağırladı. Maç, Beşiktaş'ın uzatma anlarında yediği golle 1-1 sona erdi ve bu sonuçla siyah-beyazlı ekip, sahadan 2 puan kaybıyla ayrıldı.

Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Manisa FK ile Gençlerbirliği, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda karşılaştı. Ankara temsilcisi tek golle sahadan puansız ayrıldı.

Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Ankara Keçiörengücü, Aktepe Stadyumu'nda konuk ettiği Pendikspor ile 1-1 berabere kaldı.

Trendyol 1. Lig'in 8. haftasında, Uğur Okulları İstanbulspor ile Kocaelispor Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Zirve mücadelesinde Kocaelispor, etkili bir oyunla rakibini 3-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Kadın Futbol Süper Ligi'nde 5. hafta heyecanı tamamlandı. Lider Fenerbahçe beşte beş yaparak liderliğini sürdürdü. Ankara temsilcisi ABB FOMGET, Hakkarigücü Spor’u 2-0 mağlup etti ve 5. maçlar sonunda 10 puanla 4. sıraya yerleşti.

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'nin 4. hafta mücadelesinde MKE Ankaragücü İkon Menkul, Harem Spor Kulübü'nü 86-75 mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri