7 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 7 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Fransa'da yapılan son seçimlerde sandık çıkış anketlerine göre sol ittifak, seçim sonuçlarında ilk sıraya yerleşti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un liderliğindeki ittifak ise ikinci sırada yer aldı. İlk turun galibi olan aşırı sağcıların ise üçüncü sıraya gerilediği görüldü.

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, erken genel seçimlerin ikinci turu sonrası düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a istifasını sunacağını açıkladı.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile normalleşme konusunda dikkat çeken ifadelerde bulundu. Erdoğan, "Suriye ile düşman değildik, ailecek görüşüyorduk. Esad adım atarsa biz de adım atarız, Esad'ı her an davet edebiliriz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek yılbaşından itibaren vergi mükelleflerine ait ticari araçlar için devreye girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile 8 milyon aracın 713 milyar liralık akaryakıt tüketiminin dijital olarak takip edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral'a yönelik ceza kararına sert tepki gösterdi. Erdoğan, kararın siyasi olduğunu belirterek, Türkiye'ye karşı uygulanan çifte standartları eleştirdi.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş'ı mağlup ederek üst üste ikinci kez başpehlivan oldu.

LÖSEV'in Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki LSV Dükkân görevlileri, kurumun geniş ürün yelpazesi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yetkililer, "Gıdada 10 çeşit ürünümüz, tekstilde de oldukça geniş bir yelpazemiz var. Bez çantalarımız, seramik ürünlerimiz ve annelerin kendi ellerinde yaptıkları ürünlerimiz bulunuyor. Oyuncaklarımızın hepsi anne üretimi." dedi.

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangaldan sıçrayan ateşin neden olduğu yangında 3 bin dönüm alan kül oldu.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara Kent Konseyi (AKK) Genel Kurulu, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katılım sağladığı Kent Konseyi Genel Kurulu'nda gerginlik çıktı. Gerilimin zirve yaptığı anlarda yumruklar sıkıldı. Toplamda 2450 delegenin katıldığı oylamada, Halil İbrahim Yılmaz, 2446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, başkentin yönetiminde katılımcı bir modelin önemine vurgu yaptı. Yavaş, belediye hizmetlerinin eşit dağıtılması gerektiğini belirterek, kentin geleceği için paydaşlarla birlikte hareket etmenin gerekliliğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Batıkent Rekreasyon Alanında hizmete açtığı BELPA Kafe, zengin menüsü ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Ankara'nın Mamak ilçesinde Abdülhak Hamit Caddesi'nde silahlı saldırı meydana geldi. Yaşanan olayda bir kadın bayılırken ölüm ve yaralanma yaşanmadı.

Ankara'nın Mamak ilçesi Bahçelerüstü Mahallesi'nde ev sahibi ve kiracı arasında sokak ortasında çıkan kavga, çevrede büyük yankı uyandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve önceki dönem Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıllar sonra bir araya geldi. Yavaş ve Gökçek, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı ve Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner'in oğlu Halit Yiğiner'in düğününe katıldı.

Ankara'da yaşanan ilginç bir kazada, kontrolden çıkan bir otomobil, Kızılay'daki metro istasyonunun girişine düştü.

Ankara ve İstanbul'daki berberlerin, pazar günleri kapalı olacaklarını açıkladı.

Çankaya Belediyesi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın tüm maçlarını 14 Temmuz’a kadar Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve Muharrem Dalkılıç Parkı'nda kurulan dev ekranlardan yayınlamayı sürdürecek.

Kısa süre önce kongrede MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçilen Hüseyin Aytekin, Basın Sözcülüğü görevinden ayrıldığını açıkladı. Aytekin, “Çoğu zaman başkalarının hatalarının da hedefi oldum, itiraz etmedim. Sırf gemi limana yanaşsın diye sabrettim ama artık sabretmiyorum.” ifadeleriyle istifasını açıkladı.

Spor dünyasından gelişmeler

Süper Lig'den düşmesinin ardından yeni sezon hazırlıklarına başlayan Ankaragücü, geçtiğimiz günlerde göreve gelen teknik direktör Kemal Özdeş ile yollarını ayırdı ve yerine Cihat Arslan’ı getirdi.

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası üçüncülük maçında Türkiye Erkek Basketbol Takımı, Yeni Zelanda'yı 101-78 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Türk satranç dünyası, genç yetenek Yağız Kaan Erdoğmuş'un tarihi başarısıyla sarsıldı. 13 yaşındaki satranç dehası, uluslararası bir turnuvada dünya satranç şampiyonu Magnus Carlsen'i sadece 41.2 saniyede mat ederek büyük bir zafer kazandı ve adını tarihe yazdırdı.

Formula 1’de Mercedes'in Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, ülkesinde zafere ulaştı ve 2021 yılından bu yana Formula 1'de ilk kez bir yarış kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri