700 madenci arama kurtarma personeli olarak yetişecek!

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu, bu yıl içerisinde 700 madenciyi arama kurtarma personeli olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, eğitimlerin Manisa'nın Soma ve Kütahya'nın Tavşanlı ilçelerindeki işletme müdürlüklerinde başladığı belirtildi.

Eğitimler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen "Hafif Kentsel Arama Kurtarma Eğitici Eğitimi"ni tamamlamış TKİ eğitmenleri ve AFAD gözlemcileri tarafından yürütülüyor. Eğitim programı kapsamında madenciler, teorik ve pratik bilgileri içeren kapsamlı bir arama kurtarma eğitimi alıyor.

GEÇMİŞ TECRÜBELER AKTARILIYOR

Geçmiş afetlerde edinilen tecrübelerin de aktarıldığı eğitimlere, bu yıl 700 madencinin katılması hedefleniyor. Şimdiye kadar 80 madencinin tamamladığı eğitimler, özel olarak hazırlanmış parkurlarda devam ediyor. İlerleyen süreçte yeni parkurların da devreye girmesiyle, madencilerin eğitimlerinin daha geniş alanlarda sürdürülmesi planlanıyor.

DEPREMLERDEN ÇIKAN DERSLER

Açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat depremlerinde toplam 9 bin 782 madencinin arama kurtarma çalışmalarına katılarak binlerce depremzedenin hayatını kurtardığına dikkat çekildi. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, afetlere karşı etkin müdahaleyi sağlamak amacıyla çeşitli bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve İçişleri Bakanlığı'nın ortak kararıyla toplam 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirilmesi hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri