72 ilde operasyon! bin 335 silah ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 72 ilde silah kaçakçılarına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son üç günde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Mercek-8" operasyonları kapsamında 72 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik başarılı bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonlar sonucunda toplam bin 335 silahın ele geçirildiğini ve bin 558 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Operasyonlar neticesinde, 964 ruhsatsız tabanca, 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 30 uzun namlulu tüfek ve 252 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere çeşitli tipte bin 335 silahın ele geçirildiğini vurgulayan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütleri ile onlara silah temin edenlerin peşinde olduklarını ve adaleti sağlamak için kararlı olduklarını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen silah sayılarına ve gözaltına alınan şüpheli sayılarına da değindi. İstanbul'da 179 tabanca bir uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 225 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Ankara'da 58 tabanca bir uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 62 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adana'da 49 tabanca ele geçirilirken, 75 şüpheli şahıs gözaltına alındı. İzmir'de 48 tabanca ele geçirilirken, 92 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şanlıurfa'da ise 40 tabanca ele geçirilirken, 60 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve suç örgütlerine karşı mücadelelerinin sürdüğünü belirterek, "Onları adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri