8 araç ve bir iş yeri kundaklandı

Esenyurt'ta gece saatlerinde yaşanan kundaklama olayında sokak üzerinde bulunan 8 araç kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateşe verildi.

Yangın daha sonra araçlardan depo olarak da kullanılan bir iş yerine sıçradı. Olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, yaşananlar mahalle sakinlerini korkuya boğdu.

Yangın, Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, 2258 Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirsiz bir şahıs, elinde yanıcı madde bulunan bir şişe ile sokak üzerinde yer alan araçlara ve yola doğru yanıcı madde döktü ve ardından ateşe verdi. Alevlerin yükseldiği sırada şahıs hızla olay yerinden uzaklaştı. Kundaklama sırasında 8 araç alevler içinde kaldı ve daha sonra alevler iş yerine sıçradı. Yangını gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı, ancak 8 araç ve iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Yangın anı, cep telefonu kameraları tarafından kaydedilirken, güvenlik kameraları da kundaklama anını ve şüphelinin kaçışını kaydetti. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, şahsın kimliğini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı.

Yangında iş yeri olarak kullanılan deposu yanan Burhan Aydın, yaşadıklarını anlatırken, "Büyük bir ihtimalle benzin veya mazot dökmüşlerdi. Biz söndürmeye çalıştık. Suyu attıkça yangın daha çok üstümüze sıçramaya başladı. Önce araçlarımız yandı. Sonra depomuz yandı. Bu bir zulümdür. Herhangi kimseyle husumetimiz yok. Zaten mahallemiz de küçük bir mahalle. Burada herkes birbirini tanıyor, biliyor." şeklinde konuştu.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, kundaklama yapan şahsın elinde şişe ile sokak üzerine girdiği ve yanıcı madde döktüğü, ardından alevlerin yükseldiği esnada kaçarak izini kaybettirdiği görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri