8 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 8 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurmak amacıyla anlaşma sağlama konusunda olumlu ve esnek bir tutum sergilediklerini ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun müzakereleri zorlaştırdığını ve engelleri artırdığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, partisinin olağan genel kurulunda genel başkanlığa yeniden aday olacağını duyurdu.

Türkiye’den gelişmeler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın fırlatılma hazırlıkları kapsamında kapsülün içine yerleştirildiğini açıkladı. Türksat 6A’nın 9 Temmuz saat 01.30 itibariyle uzaya fırlatılması planlanıyor.

10 bin lira olan en düşük emekli maaşına yönelik bir düzenleme üzerinde çalışıldığı açıklandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli maaşında düzenleme için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Toplumun her kesiminin yanındayız" mesajını verdi.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılamayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan ile telefonda görüştü ve Pezeşkiyan'a yeni görevinde başarılar diledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Diyarbakır ve Mardin'de zirai alan yangınlarından etkilenen mahallelerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sahipsiz köpeklere yönelik hazırladıkları raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu duyurdu.

Nevşehir'de 1 günlükken cami avlusuna bırakılan Ayşe Neşeli, 32 yıl sonra hem ailesini hem de öldü sanılıp gömüldüğü mezarını buldu. Ayşe Neşeli, adli tıp kurumunun sonuçlarını öğrendikten sonra Nevşehir Adliyesi'nde ve mahallesinde davul zurna eşliğinde kutlama yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD'nin Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu ile şirketin Türkiye’de yatırım yapmasına yönelik anlaşmayı imzaladıklarını duyurdu.

Ankara'da suikaste uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, ablası Selma Ateş ve eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile, daha sonra Saniye Ateş, ablası Selma Ateş İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüştü.

Ankara'dan gelişmeler

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında, Yenimahalle, Batıkent ve Demetevler bölgelerini birbirine bağlayan Bağdat Caddesi üzerinde büyük bir alt geçit inşasına başladı. Mevcutta sinyalize olarak hizmet veren kavşakta çalışmalar başladı ve 600 metre uzunluğunda, 2 gidiş-2 geliş şeklinde bir altgeçit yapılması planlandı.

Ankara Ticaret Odası (ATO), 2025 yılında düzenlenecek olan üçüncü Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi için harekete geçti. ATO Başkanı Gürsel Baran önderliğindeki heyet, İsviçre ve Fransa'yı ziyaret ederek, zirve için çalışmalarını başlattı. ATO Başkanı Baran, coğrafi işaretli ürünlerin bulundukları bölgenin ticaret ve turizm alanında gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Başkentimizi ekonomilerde kaldıraç etkisine sahip coğrafi işaretli ürünlerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Ankara turizmine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Akman, ağustos ayından sonra kentte hareketlilik beklediklerini ifade ederek, "En kötü ihtimalle geçen sene ile aynı rakamları yakalayacağız ya da yüzde 10’luk bir artışla 2023’ü geçeceğiz." dedi.

Keçiören Belediyesinin resmi X hesabından yapılan açıklamada ücretsiz olarak sunulan moloz alımı hizmetinin yaşanan suistimaller nedeniyle durdurulduğu ve alınan kararın başlıca nedeninin Keçiören’e dışarıdan moloz getirilmesi ve bu hizmetin kötüye kullanılması olduğu aktarıldı.

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 7. kez gerçekleştirilen "Kadın Emeği Festivali", Başkentlilerle buluşarak büyük ilgi gördü. 5 Temmuz'da başlayan ve üç gün süren festival, Uğur Mumcu Parkı'nda renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Fransa’nın ev sahipliğinde 27 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın kadrosu açıklandı.

Ankara Kent Konseyinin 6. Olağan Genel Kurulu 7 Temmuz'da yapıldı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ankara Kent Konseyinin yeni yönetim kurulu üyesi seçilen kızı Yaprak Sebahat Şahin’i tebrik ederek, "Ankara Kent Konseyine, Ankara’mız ve Mamak’ımız için bundan sonraki çalışmalarında başarı diliyorum” dedi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan lavanta bahçesi ziyaretçi akınına uğruyor. Yaz mevsiminde rengârenk olan Keçiören Lavanta ve Gül Bahçesi, hem açık hava fotoğraf platosu olarak ilgi çekiyor hem de Nilüfer Havuzu ile Başkentlilerin soluklandığı özel mekânlardan biri oluyor.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki ormanlık arazide çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Evlere sıçramadan söndürülen yangında bazı bahçelerde hasar meydana gelirken, ormanlık alan büyük ölçüde tahrip oldu.

Ankara'da yıkılan ve yeniden inşası devam eden 19 Mayıs Stadyumu, Türkiye futbol tarihinde önemli anılara ve ilklere ev sahipliği yapmış bir mekan olarak hafızalarda yer ediniyor. Bu anılardan biri de 70 yıl önce 8 Temmuz 1954 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk gece maçına ev sahipliği yapmasıydı.

EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin, Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı 2. Bölge Yerleşkesi'nde kadın tren sürücüleri ve otobüs şoförleriyle bir araya geldi.

Spor dünyasından gelişmeler

Kaleci Erhan Erentürk, Gençlerbirliği'nin Batuhan Şen ile birlikte kaleci transferi konusunda yoğunlaştığı bir diğer isim olarak öne çıkıyor. 29 yaşındaki tecrübeli kaleci şu anda bonservisi elinde bir şekilde sözleşme bekliyor. Erentürk için geçtiğimiz yıllarda da ilgi gösteren Ankaragücü’nün de ismi geçiyor.

Fransa’nın ev sahipliğinde 27 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın kadrosu açıklandı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Avustralyalı Teknik Direktör Michail Valkanis ile anlaşma sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri