9 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 9 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Lübnan'ın güneyinde bulunan Sayda kentinde, İsrail ordusuna ait hava araçları tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sonucunda, Hamas yetkilisi Samir el-Hac hayatını kaybetti.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Sao Paulo eyaletine bağlı Vinhedo şehrinde düşen yolcu uçağındaki 58 yolcu ile 4 mürettebatın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye’den gelişmeler

AK Parti'nin kurucularından ve uzun yıllar milletvekilliği yapmış Bülent Arınç, AK Parti hükümetini Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını uygulamama konusundaki tutumu nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Arınç, anayasa hükümlerinin ve bu kurumların kararlarının bağlayıcı olduğunu vurgulayarak, hükümetin bu kararlara uyması gerektiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bulunan terörist barınma alanlarından kaçan bir PKK’lı teröristin, Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı açılış programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni hizmete giren Futbol Akademisi'nin İstanbul Başakşehir'in başarı grafiğini daha da yükselteceğini ifade ederek, Türk futboluna katkı sağlayan her türlü girişimi desteklediklerini belirtti.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29. kez gerçekleştirdiği et yardımı kapsamında toplamda 131 milyon 665 bin 200 TL tutarında yardım ödemesi yaptı. Bu kapsamda, 219 bin 442 aileye hane başı 600 TL olmak üzere et yardımı sağlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) Başkent'e yeni metro hatları kazandırma çalışmaları devam ediyor. 12,2 km ve 6 istasyondan oluşacak Çayyolu (M2)- Sincan (M3) Birleşim Hattı'nın çalışmaları başladı.

Altındağ'da çevresi çitlerle çevrili bir alanda katledilmiş çok sayıda köpek bulundu. Görgü tanıklarının ve yaşam hakkı savunucularının tespitine göre, bazı köpekler gömülmüş, bir kısmı ise poşetler içinde çukurlara atılmış.

CHP Altındağ İlçe Başkanı Gökhan Urun, Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen hayvan katliamına ilişkin kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Urun, olayın duyulmasından itibaren süreci titizlikle takip ettiklerini belirterek hayvanların katledildiği vahim tablo karşısında büyük bir dehşet yaşadıklarını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür, Meclis toplantısında AK Parti grubu tarafından ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Hür, yapılanın klasik "AKP siyaseti" olduğunu söyledi ve iddiaları reddetti.

Ankara'nın tescilli Ayaş domatesi, fiyat düşüşüyle vatandaşların ilgisini çekti. anadolugazete.com.tr olarak domates fiyatlarını yerinde inceledik. Pazarcılar, hasat dönemi boyunca fiyatların daha da düşeceğini öngörüyor.

Ankara-Kırıkkale yolunda, Elmadağ yakınlarında etkili olan yoğun yağış, trafik kazalarına neden oldu. Bir araç aydınlanma direğinde girdi. Kazada şoför yaralandı.

Çankaya Belediyesi, 12 Ağustos 2024 tarihinde, Perseid Meteor Yağmuru'nu izlemek için Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda unutulmaz bir etkinlik düzenliyor.

Ankara’da öğrenciler için sevindirici bir gelişme yaşandı; EGO Cepte mobil uygulamasında öğrenci abonman yüklemelerinde getirilen yaş sınırı kaldırıldı.

Spor dünyasından gelişmeler

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan, Ankaragücü'nün transferi noktaladığını belirtti. Arslan, "Artık transferi kapattık, yeni bir oyuncu da almayacağız. Bu durumu kamuoyuna da duyurmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig'in 2024-2025 sezonu heyecanla başladı. İlk maçta, son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, evinde Hatayspor'u ağırladı. RAMS Park'ta oynanan karşılaşmada, Galatasaray zorlu bir mücadele sonunda 2-1'lik skorla galip geldi. Galatasaray’ı galibiyeti penaltında Icardi ve 90+1’de Batshuayi attı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi gururla temsil eden milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kg finalinde Çinli rakibi Yu Wu'ya mağlup oldu ve gümüş madalya kazandı. Bu madalya Paris’teki 6., Buse’nin ise ikinci madalyası oldu.

Ankaragücü Başkan Vekili ve Futbol Şube Sorumlusu Feridun Geçgel, Mevcut kadrodan hiçbir futbolcunun gönderilmeyeceğini vurgulayan Geçgel, sezona mevcut oyuncu grubuyla başlayacaklarını ifade etti. Özel bir gelişme olmazsa transfer yapılmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri