9 Ekim 2024’te neler yaşandı? 9 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Son yıllarda Türkiye'de ve dünya genelinde şiddet vakalarında kaydedilen artış, toplumda ciddi endişelere yol açıyor. Araştırmalar, şiddetin farklı biçimlerinin, özellikle aile içi, toplumsal ve cinsel şiddet olaylarının yükseldiğini gösteriyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 42 bin 10'a yükseldiğini duyurdu.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarının düzenlediği taciz atışı sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın şehit olduğunu açıkladı.

İstanbul Eyüpsultan'da geçtiğimiz günlerde katledilen 2 kadınla ilgili sosyal medyada cinayetleri öven paylaşım yapan U.B.H isimli şahıs yakalandı ve tutuklandı.

Anlık mesajlaşma ve sosyal paylaşım uygulaması Discord'a erişim engeli getirildi.

T24'ün haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf’a ait ürünlerde domuz eti bulunduğu tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10-11 Ekim tarihlerinde Arnavutluk ve Sırbistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu ziyaretlerde iki ülke ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin kapsamlı bir şekilde ele alınması ve çeşitli alanlarda işbirliklerinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada, kullandığı “Kaybediyorsam ben kaybediyorum" ifadesinin bağlamından kopartılarak yanlış anlaşıldığını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Suat Kılıç, Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması düzenledi. Kılıç, Türkiye'de artan şiddet olaylarına ve toplumun yaşadığı endişelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatında bu ay değişiklik öngörülmediğini ifade ederek, "Yaptığımız çalışmalar netice vermezse, bu aydan sonraki süreçte ekmek fiyatına bunun yansıması ciddi anlamda olacak demektir." dedi.

Fatih'te, Ayvansaray Hacı İlyas Yatağan Camii'nde cenaze namazı için getirilen 86 yaşındaki Halit Bayşu'nun tabutundan ses gelmesi, törene katılan yakınları arasında büyük bir şaşkınlık yarattı. Cenaze töreni sırasında tabuttan gelen sesler üzerine, durumu sağlık ekiplerine bildiren yakınları, Bayşu’nun hala hayatta olduğunu fark etti.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara'da 6 ay önce EGO Genel Müdürü olarak göreve başlayan Taylan Engin, istifa etti. Engin'in yerine EGO Genel Müdür Yardımcısı Adem Yılgın, Genel Müdür Vekili olarak atandı.

Etimesgut Belediye Başkan YardımcısıEtimesgut Belediyesinin gençlere yönelik eğitim desteği sunmak amacıyla hayata geçirdiği Etimesgut Gençlik Eğitim Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, belediyenin eğitime verdiği önemi vurguladı. Keyvan, “Etimesgut Belediye Başkanımız Sayın Erdal Beşikçioğlu’nun eğitime verdiği önemin ve yenilikçi hizmet anlayışının bir yansıması olarak bu merkezi kısa bir süre içerisinde hayata geçirdik. Tesisimiz tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocukların sağlıklı gelişimi ve donanımlı eğitimine katkı sağlamak amacıyla ailelere de destek olmayı hedefleyen yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Belediye, ilçe ilçe, mahalle mahalle "Çocuk Etkinlik Merkezleri"nin açılışlarını hızla sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Başkanvekili' görevinden aldığı Belediye Meclis Üyesi Fırat Gökçe'ye Mamak'tan yeni görevlendirme geldi. Gökçe, Veli Gündüz Şahin tarafından görevden alınan Ertan Işık'ın yerine Mamak Belediye Başkan Yardımcılığına atandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Yavaş'ın liderliğinde bir sağlık projesine daha imza attı. Gazi Üniversitesi Hastanesi ile yapılan iş birliği kapsamında, sosyal destek alan ailelerin 9-30 yaş arası çocuklarına ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlatıldı. 15 milyon 180 bin lira bütçe ayrılan projede, şimdiye kadar 251'i 15 yaş altı, 1324'ü 15 yaş üstü olmak üzere toplam 1575 kişi başvuru yaptı. Proje, toplamda 2 bin kişinin aşılanmasını hedefliyor.

Ankara Tren Garı terör saldırısının 9. yılında hayatını kaybedenler anısına bir anıt dikildi. Olayın yaşandığı meydana yerleştirilen anıt, saldırıda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla simgesel bir önem taşıyor. Ankara Tren Garı terör saldırısının 9. yılı anma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), şehir trafiğini rahatlatmak ve yaya güvenliğini artırmak amacıyla başlattığı üst geçit projelerine bir yenisini ekledi. Turan Güneş Bulvarı’nda yapımına başlanan yeni üst geçit, bölgedeki yaya ve araç trafiğini düzenlemeyi hedefliyor.

Ankara merkezli iki ilde silah ticaretine yönelik düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir TIR'ın çarptığı yaya, kaza sonucunda hayatını kaybetti. Ayrıca ilçede yasa dışı yollardan ülkeye giren 34 kaçak göçmen yakalandı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

U19 Millî Takımımız, 2024/25 UEFA Avrupa U19 Şampiyonası Eleme Turu’ndaki ilk maçında Cebelitarık'ı 7-0 gibi etkileyici bir skorla mağlup ederek turnuvaya harika bir başlangıç yaptı.

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi C Grubu'nun ilk haftasında Fenerbahçe Opet, deplasmanda Fransa temsilcisi Villeneuve d'Ascq LM'yi 81-52 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nın 2. turunda bugün oynanan 23 maç tamamlandı. Dün de 2. Tur'da 3 maç oynanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri