A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya maçı öncesi ilk 11 ile ilgili bilgi verdi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya ile oynanacak hazırlık maçında farklı bir kadro tercih edeceğini açıkladı.

Montella, Macaristan maçına göre değişiklikler yapmayı planladığını belirterek, "Geçen maçta başlamayan oyuncularla başlamak istiyorum. Ama yine de cesaretli, maçı sonuna kadar kovalayan, yüreğini ortaya koyan takımımızı tekrar görmek istiyorum. Her hocanın isteği son 20 metrede biraz daha isabetli olan tarafta bizim olmamızı istiyorum" dedi.

Montella, Macaristan ve Avusturya'nın oyun tarzlarının farklı olduğunu ancak baskı yemediklerinde benzer bir oyun kurma eğiliminde olduklarını belirtti. Bu maçın takım için önemli bir test olduğunu vurgulayan Montella, son 4 maçta yenilmeyen ve gol yemeyen bir rakiple karşılaşacaklarını ifade etti.

Öte yandan, Montella, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Can Uzun gibi genç oyuncuların mental ve fiziksel durumları hakkında da konuştu. Montella, bu oyuncuların gelecekte önemli birer futbolcu olacaklarını ifade ederek, onların deneyim kazanmalarını ve gelişmelerini desteklediklerini söyledi.

Ayrıca, Milli Takımın orta saha oyuncusu Hakan Çalhanoğlu hakkında da övgü dolu sözler sarf eden Montella, Çalhanoğlu'nun son maçta en iyi performansını sergilediğini belirtti ve onu "şampiyon" olarak nitelendirdi.

EURO 2024 için ideal 11'i belirlemenin zor olduğunu dile getiren Montella, çok büyük bir futbolcu grubuna sahip olduklarını ve her oyuncunun performansının sezon ilerledikçe değişebileceğini ifade etti. Kararlarını en doğru şekilde vermeye çalışacaklarını belirten Montella, modern futbolda ideal bir 11'in her zaman sabit olmadığını ve farklı maçlara göre kadro tercihlerinin değişebileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri