A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosu açıklandı: Semih Kılıçsoy ve Bertuğ Yıldırım kadroda

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuva öncesinde açıklanan 26 kişilik kadroda, Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Can Uzun, Cenk Özkacar, Doğan Alemdar ve Oğuz Aydın yer almadı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, daha önce sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal'ın yerine başka oyuncular kadroya dahil edilmedi. EURO 2024'te F Grubu'nda mücadele edecek olan Türkiye, grup aşamasında Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Turnuva öncesinde Türkiye, son hazırlık maçında Polonya ile karşı karşıya gelecek.

DOĞAN ALEMDAR KAMPTA YER ALACAK

TFF, kaleci yeterliliğini sağlamak amacıyla Doğan Alemdar'ın kamp kadrosunda yer alacağını açıkladı. Daha önce Ümit Milli Takım'a gönderilen Bertuğ Yıldırım ise A Milli Takım kadrosuna dahil edildi.

EURO 2024'te turnuvanın açılış maçı 14 Haziran'da ev sahibi Almanya ile İskoçya arasında oynanacak. A Milli Takım, turnuvadaki ilk karşılaşmasını 18 Haziran'da Gürcistan karşısında yapacak. İkinci maçta 22 Haziran'da Portekiz ile karşılaşacak olan Türkiye, 26 Haziran'daki Çekya maçıyla grup aşamasını tamamlayacak.

8 Haziran: Gürcistan - Türkiye (Dortmund)
22 Haziran: Portekiz - Türkiye (Dortmund)
26 Haziran: Çekya - Türkiye (Hamburg)

Türkiye'de özellikle Semih Kılıçsoy ve Can Uzun'un kadroda yer alıp almayacağı merak ediliyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri