Abbas, Özgür Özel’i Filistin’e davet etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’na hitap ettiği oturumda yaşanan kaza nedeniyle bulunamaması nedeniyle üzüntülerini dile getirdi.

CHP basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Özgür Özel, CHP’nin Filistin halkının haklı davasının her zaman yanında olduğunu vurguladı. Genel Başkan seçildikten sonra, dünyadaki 119 lidere Bağımsız Filistin Devleti’ni tanımalarını isteyen bir mektup gönderdiğini ve tüm yurt dışı ziyaretlerinde Gazze’deki katliamlara dikkat çektiğini belirtti. Özel, “Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bir Filistin devleti kurulmasını gerekli görüyor ve iki devletli çözümü destekliyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, Filistin halkının mücadelesinde her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Özgür Özel’in geçmiş olsun dileklerini iletti ve CHP’nin tarih boyunca Filistin davasına verdiği desteği övgüyle değerlendirdi. Abbas, CHP Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olarak Özel’in çok önemli görevlerde bulunduğunu ve bu görevler nedeniyle Filistin meselesini gündeme getirdiğini ifade etti. Abbas, Özgür Özel’i Filistin’e davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri