ABD Kongre üyelerinden Biden'a, "Ayşenur Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili bağımsız soruşturma" çağrısı

ABD’li Senatör Patty Murray ve Temsilciler Meclisi üyesi Pramila Jayapal, ABD Başkanı Joe Biden’a gönderdikleri mektupta, İsrail askerleri tarafından öldürülen Amerikalı Türk Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin bağımsız bir soruşturma çağrısında bulundular.

Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Jayapal, Senatör Murray ile birlikte imzaladıkları mektup hakkında bir açıklama yaptı. Mektupta, Eygi'nin öldürülmesinden sorumlu kişilerin hesap vermesi gerektiği vurgulandı.

Washington eyaletini Kongre’de temsil eden Murray ve Jayapal, İsrail’in yürüttüğü soruşturmayı yetersiz bulduklarını belirterek, FBI öncülüğünde acil, şeffaf, güvenilir, kapsamlı ve bağımsız bir soruşturma yapılmasını talep ettiler.

İki Kongre üyesi, bağımsız soruşturmanın sonuçlarının açıkça belgelenmesini ve Eygi'nin ailesine yazılı olarak iletilmesini de istediler.

Jayapal ve Murray, daha önce İsrail askerleri tarafından öldürülen diğer Amerikan vatandaşlarını da anarak, 2003 yılında ölen Rachel Corrie’nin de Washington eyaletinde yaşadığını ve haksız yere hayatını kaybettiğini ifade ettiler.

26 yaşındaki Eygi, 6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen bir gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından başından vurularak hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri