Adalet Bakanı Tunç Uyuşturucuyla Mücadele Sempozyumuna katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Medipol Üniversitesi'nde düzenlenen Uyuşturucuyla Mücadele Sempozyumuna katıldı. Bakan Tunç, uyuşturucunun aile ilişkilerine zarar verdiğini ve çeşitli suçların işlenmesine zemin oluşturduğunu belirterek, bu konuda mücadelenin önemini vurguladı.

Uyuşturucuyla Mücadele Sempozyumuna Medipol Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Öztürk ve öğrenciler de katıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uyuşturucuyla mücadelede yapılan işlemler, yasal düzenlemeler ve bu konuda alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN KRİTİK

Bakan Tunç, gençleri etkileyen uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığıyla mücadelede toplumsal, hukuki ve tıbbi önlemlerin ele alındığı sempozyumu önemsediğini belirtti. Bağımlılığın bireyleri ve toplumları derinden etkilediğini, aile parçalanmaları, suç oranlarının artışı ve sağlık sorunları gibi sorunlara yol açtığını vurgulayan Tunç, uyuşturucuyla mücadelenin toplum sağlığı ve refahı için kritik olduğunu ifade etti.

TÜRK YARGISININ KIRMIZI ÇİZGİSİ

Tunç, Madde Kullanma Suçuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, öncelikle uyuşturucu veya uyarıcı madde kullananların tedavi edilmesi ve tekrar kullanmaktan korunmalarını sağlamak amacıyla düzenlemeler yaptıklarını belirtti. 2005 öncesinde uyuşturucu kullanma suçuna denetimli serbestlik uygulanmadığını, ancak 2005 yılında yeni Türk Ceza Kanunuyla birlikte tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin infaz aşamasında uygulanacağını düzenlediklerini ifade etti. Bakan Tunç, 2006 yılındaki düzenlemeyle birlikte uyuşturucu madde kullanma suçundan dava açıldığında tedavi ve denetimli serbestlik uygulanabileceğini belirtti. Bu düzenlemelerle birlikte kişinin tedaviye başlanmasının hızlandırılması ve takip sürecinin başlatılması amaçlandı.

Bakan Tunç ayrıca, uyuşturucuyla mücadelenin Türk yargısı için kırmızı çizgi olduğunu vurguladı. Uyuşturucunun sosyal, ekonomik ve aile ilişkilerine zarar verdiğini belirterek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. Yargının, organize suçlar ve toplumu rahatsız eden suçlarla mücadelede kararlı olduğunu ve suç ihbarlarıyla ilgili soruşturmaları hızla başlattığını söyledi. Vatandaşların uyuşturucuyla ilgili suçları ihbar etmelerini önemsediğini ve desteklerini beklediğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri