Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binasının temel atma töreninde konuştu. Burada yaptığı konuşmada yeni anayasa çalışmalarına değinen Tunç, "Ülkemizi vesayetçi anlayıştan tamamen arındırmak amacıyla bugüne kadar önemli adımlar attık. Ancak, mevcut anayasanın bazı maddelerindeki tutarsızlıklar hala tartışmalara yol açmakta. Türkiye, demokratik, sivil, katılımcı bir anayasaya geçiş yaparak, temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendirmeli ve devletin görevlerini net bir şekilde tanımlamalıdır." ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Deprem anından itibaren devletin tüm kurumlarının harekete geçtiğini vurgulayan Tunç, "Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak, vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına yerleştirmek ve hasar gören kamu binalarını hızla hizmete sunmak birinci önceliğimiz. Bu kapsamda, 24 adalet hizmet binası, 14 ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik binası ile 2 bin 304 adliye konutunun yapımını 2024 yatırım programına dahil ettik ve bazı projelere başladık," dedi.
Yeni Anayasa çalışmalarına değinen Tunç, “Milletimizin onayıyla gerçekleştirdiğimiz kısmi anayasa değişiklikleriyle vesayetçi anlayışı önemli ölçüde gerilettik. Temel hak ve özgürlükler, kadın ve çocuk hakları, şehit ve gazilerimizin haklarıyla ilgili birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. Ancak, Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız bu dönemde, darbe anayasasından tamamen kurtularak, bireyin haklarını ve devletin görevlerini açıkça belirleyen, katılımcı, sivil bir anayasaya kavuşmamız gerekiyor. Bu, milletimize olan bir borcumuz ve temennimiz, TBMM'de siyasi partilerimizin uzlaşısıyla bu büyük reformu gerçekleştirmektir,” ifadelerini kullandı.
Törene, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, milletvekilleri Abdulkadir Emin Önen, İbrahim Eyyüpoğlu, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.