Adalet Bakanı Tunç'tan Madımak davası açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Madımak olaylarında çıkan karar hakkında açıklamalar yaptı. Tunç ayrıca Kılıçdaroğlu'nun hükümeti hedef alan açıklamalarına da cevap verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Madımak olayları davasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesinin ardından açıklamalar yaptı. Tunç ayrıca Kılıçdaroğlu'nun ''Suç ortağısınız'' çıkışına da cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karardan sonra hükümeti hedef alarak, "Suç ortağısınız" açıklamasını yapmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstererek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza suç ortağısınız beyanatında bulunuyor. Bu çok çirkin bir beyanat. Sözlerini aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TUNÇ, MAHKEMENİN KARARIYLA İLGİLİ DE ŞÖYLE KONUŞTU:

"93 yılında meydana gelen bu elim olaylar esnasında Sivas davası süreci başladı. Gözaltına alınıp tutuklanan sanıklarla ilgili yargılama süreci o dönem başladı. Şu anda o sanıklar hükümlü konumunda. Cezalılar cezalarını çekmeye devam ediyor. Firari üç sanıkla ilgili yargılama gerçekleştirilemedi. Kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranmaları sağlandı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri