Adalet Bakanı Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kaza hakkında açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gerçekleştirdiği basın açıklamasında sporda şiddeti önlemek için çalışma başlatıldığını, cezalarda caydırıcılığın sağlanacağını belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı kazayla ilgili de açıklama yaparak, yargılamanın başlayacağını ve sanığın yargılanmak için yakında Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Tunç, Somali Adalet Bakanıyla da görüştüğünü sözlerine ekleyerek, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

ÖNEMLİ YAPTIRIMLAR GELİYOR

Sporda meydana gelen şiddet vakaları hakkında önemli yaptırımların gündemde olduğunu belirten Bakan Tunç, cezalarda caydırıcılığın sağlanacağını vurguladı. Sporda şiddet kanununda belirli değişikliklerin yapılacağını söyleyen Tunç, hazırlanan taslağın Meclis'e sunulacağını belirtti.

Bakan Tunç, "Olayın hemen ardından gecikmeksizin adli soruşturmamızı başlattık. Sonrasında da tutuklama kararına başvuruldu. Bundan sonraki süreçte de yargılamasını takip edeceğiz. İlgili bakanlıklarımız çalışmalarını sürdürecek." dedi.

SANIK TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun Türkiye'de karıştığı ve bir vatandaşın ölümüne neden olduğu kaza hakkında açıklama yapan Bakan Tunç, Somali ile ilgili olarak önceliğimiz vatandaşımız. Vatandaşımızın hakkını hukukunu korumak vazifemizdir. Serbest bırakma kararından sonra ortaya çıkan görüntülerle tekrar müdahale edildi." ifadelerini kullandı. Tunç, iki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi için adli tıp raporunun beklendiğini, Somali adli makamlarıyla da görüşmeler gerçekleştirileceğini belirterek sanığın Türkiye'ye getirilmesi ve yargılanmasının söz konusu olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri