Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: TBMM dünyaya demokrasi dersi verdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yapmasını kınayan tezkere kararını değerlendirerek, "TBMM ve milletvekillerimiz, bu kararla dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verdi." dedi.

Bartın Drahna Çevre Kalkınma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (DRAHNADER) tarafından Ulus ilçesine bağlı Köklü köyünde düzenlenen "14. Uluslararası Geleneksel Keşkek Festivali"nde konuşan Tunç, Filistin'de yaşanan soykırımın uluslararası kuruluşlar tarafından önlenemediğini ve etkisiz kalındığını vurguladı.

Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" söylemine atıfta bulunarak, "Uluslararası sistem revizyona tabi tutulmalıdır. Maalesef, 7 Ekim'den bu yana Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrailli yöneticiler hakkında verdiği tedbir kararına rağmen soykırım devam ediyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı'nın yakalama kararı çıkardığı bir kişiye Amerika'nın kongresinde konuşma yaptırılıyor ve maalesef ayakta alkışlanabiliyor. Bu, o bebek katilinin suçuna ortak olmaktır." ifadelerini kullandı.

"TBMM'DEN TARİHİ KARAR"

Tunç, TBMM'nin Netanyahu'yu kınayan tezkere kararı hakkında, "Dün, TBMM'de tarihi bir karara imza atıldı. ABD Kongresi'nde soykırımı alkışlayanlara, soykırım suçlusunu ayakta alkışlayıp o suçu tasvip edenlere karşı milletvekillerimiz bir karara imza atarak kınadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekillerimiz dünyaya demokrasi dersi verdi, insan hakları dersi verdi. Biz milletvekillerimizle, Meclisimizle gurur duyuyoruz. Türkiye olarak dünyada adaleti, hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, 4 yıllık seçimsiz bir döneme girileceğini belirten Tunç, pandemi, deprem ve savaşlardan kaynaklanan ekonomik sıkıntıları hızlı şekilde aşacaklarını kaydetti. Tunç, "Enflasyonun artışından etkilenen vatandaşlarımızın, emeklimizin, işçimizin, memurumuzun alım gücünü artıracak şekilde politikalarımıza devam edeceğiz. Ülkemizi yine istikrarlı kalkınma hamleleriyle kalkındırmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin daha müreffeh yaşayabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

FESTİVAL COŞKUSU

Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve DRAHNADER Başkanı Hasan Çetinkaya'nın da konuşma yaptığı festivalde, Bartın Otizm ve Engelliler Derneği Halk Oyunları ekibi dans gösterisi sundu. Yöresel keşkek dağıtımı yapılan ve bölge sanatçısı Ramazan Çelik'in konseriyle devam eden festivale, vatandaşların yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Aslan ve AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan da katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri