Adana'da dehşet: Zorla eve girip kadını darp eden adama komik ceza

Adana'nın Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi'nde yaşayan Fide U., apartman bahçesinde tanışıp bir süre arkadaşlık yaptığı Gökhan Kızılyer'in kabusu oldu.

İstanbul'da bir şirkette genel koordinatör olan Fide U., babasının rahatsızlığı nedeniyle Adana'ya taşındı ve burada köpeklerini gezdirirken tanıştığı Gökhan Kızılyer ile arkadaş oldu. Ancak iddialara göre, Kızılyer, Fide U.'yu taciz etmeye başladı.

Kızılyer, Fide U.'yu zorla evinde alıkoyarak, kolunu ve bacağını kırdı. Korktuğu için şikayetçi olmayan Fide U., daha sonra apartman asansöründe Kızılyer'in cinsel saldırısına maruz kaldı. Bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Fide U., polise giderek şikayetçi oldu, ancak Kızılyer de Fide U.'dan kendisine tokat attığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. İki taraf uzlaşarak Kızılyer'in Fide U.'dan uzak durması kararlaştırıldı.

Kızılyer, 22 Mayıs 2022'de Fide U.'nun yan dairesinden balkona geçerek evine zorla girdi. Fide U.'yu dövüp cinsel saldırıya kalkışan Kızılyer'in bu eylemi, evdeki güvenlik kamerasına yansıdı. Sabah evden ayrılan Kızılyer, Fide U.'nun polise gitmesiyle tekrar şikayet konusu oldu. Soruşturmanın ardından Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme", "Basit cinsel saldırı", "Konutta yağma", "Haberleşmenin engellenmesi", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Mala zarar verme" suçlarından dava açıldı. Yaklaşık 8 ay tutuklu kalan Kızılyer, suçlamaları kabul etmedi.

MAHKEME KARARI ŞAŞIRTTI

Mahkeme heyeti, Gökhan Kızılyer'i "Cebir kullanarak ve gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etme" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı, bu cezayı erteledi. Ayrıca "Kadına karşı basit yaralama" suçundan da 3 bin lira adli para cezası verdi. Diğer suçlardan ise delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.

Fide U., sanık Kızılyer ile gönül ilişkisi olmadığını ve kendisini öldürmekle tehdit ettiğini belirterek, mahkemenin kararına rağmen Kızılyer'in cezalandırılmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri