Adapazarı-Gebze Bölgesel treni 2,5 milyondan fazla yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adapazarı-Gebze bölgesel treninin 2021 yılından bu yana toplam 2 milyon 522 bin 568 yolcuya hizmet verdiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, “Adapazarı–Gebze hattında durak sayısını 13’e çıkardık, böylece daha fazla vatandaşımızın trenimize ulaşımını sağladık” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Adapazarı-Gebze bölgesel treninin, 2021’de yapılan modernizasyon çalışmalarının ardından yeniden hizmete girdiğini belirtti. Modernizasyon ile seyahat konforunun artırıldığını ve daha yüksek standartlarda taşımacılık sağlandığını vurguladı.

YERLİ ELEKTRİKLİ TREN SETLERİ KULLANILIYOR

Bakan Uraloğlu, 2023 yılından itibaren Adapazarı-Gebze hattında milli elektrikli tren setlerinin kullanılmaya başlandığını kaydetti. TÜRASAŞ tarafından yerli imkanlarla üretilen bu tren setlerinin, konforuyla dikkat çektiğini ve bugüne kadar 3 bin 803 sefer yaparak 369 bin 488 kilometre yol katettiğini ifade etti. Uraloğlu, milli trenlerin şimdiye kadar 867 bin 770 yolcuya hizmet sunduğunu da sözlerine ekledi.

ULAŞIM AĞI GELİŞİYOR

Trenin Marmara Bölgesi'nde günlük ulaşımda önemli bir yer edindiğine dikkat çeken Uraloğlu, Adapazarı-Gebze güzergahında günde 10 sefer düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, 27 Eylül'de Kırkikievler ve Köseköy duraklarının da hizmete girmesiyle toplam durak sayısının 13’e yükseldiğini ve yolcu talebinde artış beklediklerini kaydetti. Adapazarı'ndan trene binen yolcular, yalnızca 1 saat 27 dakikada Gebze'ye ulaşma imkanı buluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri