Adaylar merakla bekliyordu: YKS sonuçları açıklandı!

Üniversite adaylarının merakla beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı.

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Adayların merakla beklediği tercih sonuçlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği an itibariyle ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresi olan "https://sonuc.osym.gov.tr" üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

KAYIT İŞLEMLERİ 19-23 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA

YKS sonuçlarına göre bir üniversite programına yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19 Ağustos-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversitelerinin belirlediği tarihler ve belgeler doğrultusunda işlem yapacaklar.

EK TERCİH DÖNEMİ İÇİN GÖZLER BOŞ KONTENJANLARDA

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara, ÖSYM tarafından merkezi ek yerleştirme yapılacak. Ancak merkezi yerleştirmede bir programa yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme döneminde başvuru yapamayacaklar.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN YERLEŞTİRME SONUÇLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, devlet üniversitelerindeki kontenjanların büyük bir bölümünün dolduğunu belirtti. Özvar, “Devlet üniversitelerindeki toplam kontenjanların yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının ise yüzde 100’ü doldu. Ayrıca, yeni açtığımız "Yapay Zeka" ve "Bilişim" programlarına olan yoğun ilgi sonucu, bu bölümlerde tek bir boş kontenjan bile kalmadı” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri