Aden Körfezi'ndeki Türk gemisi kurtarıldı

Türk denizciler Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel'in, gemilerinin 15 saat sonra başarılı bir operasyonla kurtarıldığı öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Central Park adlı kimyasal tankerde görev yapan Türk denizciler Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel'in, gemilerinin 15 saat sonra başarılı bir kurtarma operasyonu ile özgürlüğe kavuştuğunu duyurdu.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, dün akşam saatlerinde Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tankerin Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir halindeyken sabah saatlerinden beri iletişim kurulamadığını ve kaçırıldığını değerlendirdiğini açıklamıştı. Ancak, bugün yapılan açıklamada, geminin şirketi ve Türk mürettebatı ile Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) tarafından iletişim sağlandığı, geminin 15 saat süren alıkonmanın ardından kurtarıldığı ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Aden Körfezi'nde iletişim sağlanamayan Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile AAKKM tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri