Adın cinayete karıştı dediler, 131 bin TL dolandırdılar!

Amasya'nın Kızseki köyünde meydana gelen dolandırıcılık olayı, vatandaşları hayrete düşürdü. 42 yaşındaki Semiha Çetin, kendisini telefonla arayıp jandarma olarak tanıtan dolandırıcılara 131 bin 600 TL değerindeki altınlarını kaptırdı.

DHA'nın haberine göre, 20 yaşındaki Abdulkadir Aslan ve İbrahim Yağmur, Çetin’i arayarak adının bir cinayete karıştığını ve altınlarının incelenmesi gerektiğini söylediler.

DOLANDIRICILAR ‘JANDARMA’ KILIĞINDA ALTINLARI ALDI

Kendisini arayan kişilerin jandarma olduğuna inanan Semiha Çetin, evine gelen dolandırıcılara, 5 adet çeyrek altın, 5 adet 1 gram altın, 1 adet 5 gram altın, 1 adet 10 gram altın, 1 adet burma bilezik ve 1 çift küpe olmak üzere toplam 131 bin 600 TL değerindeki ziynet eşyalarını teslim etti. Ancak kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan Çetin, hemen polise başvurdu.

DOLANDIRICILAR KUYUMCUDA SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Amasya Emniyeti'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırma sonucunda şüphelilerin Abdulkadir Aslan ve İbrahim Yağmur olduğunu tespit etti. İki dolandırıcı, çaldıkları altınları kuyumcuda bozdurmak üzereyken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Altınlar, mağdur Semiha Çetin’e iade edildi.

YETKİLİLERDEN UYARI: KİMLİK SORUN, ŞÜPHELENİRSENİZ 112’Yİ ARAYIN

Olayın ardından yetkililer, vatandaşları benzer dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kendilerini emniyet ya da jandarma personeli olarak tanıtan kişilerden mutlaka kimlik sorulması gerektiğini belirten yetkililer, şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde derhal 112 acil çağrı merkezinin aranması gerektiğini hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri