Adli tatil süresince, Yüksek yargı organlarından Danıştay ve Yargıtay’da nöbetçi heyetler görev yapacak. Danıştay'da görev yapacak nöbetçi heyet, yalnızca "yürütmenin durdurulması" taleplerini karara bağlayabilecek ve esastan karar veremeyecek. Yargıtay’da ise ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev alacak. Nöbetçi ceza dairesi, tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakacak.
2 EYLÜL’DE AÇILACAK
Adli tatil, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 102'nci, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 331'nci, Danıştay Kanunu'nun 86'ncı ve İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 61'inci maddeleri gereğince, her yıl 20 Temmuz'da başlayıp 31 Ağustos'ta sona eriyor. Yeni adli yıl ise 1 Eylül’ün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle, 2 Eylül'de Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak. Anayasa Mahkemesi ise adli tatil kapsamına girmiyor.
EYLÜL AYINDA ÖNEMLİ DAVALAR
Yeni adli yılın başlamasının ardından başkentte kamuoyunca önemli görülen davaların görülmesine devam edilecek. Bu kapsamda:
9 Eylül: Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası,
30 Eylül: Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dava,
11 Eylül: FETÖ'nün "emniyet mahrem imamı" olduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan hakkında dava açılan Kemalettin Özdemir,
2 Ekim: MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler’e saldıran ve aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılanması.