Malatya’da üst üste korkutan depremler: Peş peşe açıklamalar geliyor

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından yeni bir deprem açıklaması daha geldi.

Malatya’da korkutan bir sarsıntı yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada saat 17.49’da 5.2 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Depremin 6.99 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

MALATYA ÜST ÜSTE SALLANDI

6 Şubat depremlerinin ardından yaklaşık 10 ay geride kalırken Malatya 15 dakika arayla iki kez üst üste sallandı.

5.2 büyüklüğündeki depremin ardından çok kısa bir süre sonra yine Battalgazi merkezli 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. İkinci depremde derinlik 6.36 kilometre olarak ölçüldü. Depremlerin komşu şehirlerden de hissedildiği belirtildi.

ARKA ARKAYA DEPREMLERİN ARDINDAN RESMİ AÇIKLAMALAR GELDİ

Yaşanan depremlerin ardından AFAD Malatya İl Müdürlüğünden açıklama geldi. Açıklamada şu ana kadar kendilerine olumsuz bir ihbar ulaşmadığı ve hasarlı binalardan uzak durulması gerektiği aktarıldı.

Deprem Bilimci Ahmet Ercan ise depremlerin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin artçısı olduğunu ve bu depremlerin öncü olma ihtimalinin olmadığını dile getirirken öncü depremlerin 2-3 yıl sürme ihtimalinin olduğunu ve bu depremlerin büyüklüğünün 6'ya kadar ulaşmasının mümkün olduğunu da söyledi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de depremlerin ardından olumsuz bir ihmal olmadığını aktardı.

Belediye Başkanı Osman Güder, 6 Şubat depreminden kalan hasarlı binalarla ilgili olarak da orta hasarlı binalara vatandaşların girmesine izin vermediklerini de söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da depremle ilgili açıklama geldi.

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri