AFAD’dan Erzincan’daki maden faciasına dair açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu göçük altında kalan 9 kişinin kurtarılması için yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiğini duyurdu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, 13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonrasında kaybolan 9 vatandaşın arama kurtarma çalışmalarının sürekli olarak sürdüğü belirtildi.

Yüksek teknolojik cihazlar kullanılarak göçük altında kalan kişilerin olası konumlarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, profesyonel ekiplerin belirlenen alanlarda çalışmalarını yoğunlaştırdığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, arama kurtarma faaliyetlerinin 7/24 esasına göre devam ettiği ve bu kapsamda 2 bin 663 personel, 793 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 dron ile georadar ve jeoradarın görev aldığı bilgisi paylaşıldı. Gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, kurtarma çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi.

13 Şubat'ta yaşanan toprak kayması felaketinin ardından Erzincan İliç'te çalışmalar sürse de umutlar azalıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri