Afgan işçiyi yakan 6 kişi hakim karşısında

Zonguldak'ta geçtiğimiz yıl ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan Afganistan vatandaşı 50 yaşındaki Vezir Mohammad Nourtani'nin cesedi, ormanlık bir alanda yanmış halde bulunmuştu.

Bu olaya ilişkin yapılan soruşturmanın ilk duruşması oldukça hızlı bir şekilde tamamlandı ve tutuklu olan 3 sanığın tahliye talebi reddedildi, aynı zamanda keşif talebi de geri çevrildi.

Afgan maden işçisi Vezir Mohammad Nourtani'nin cesedinin bulunmasının ardından yapılan soruşturmada 3'ü tutuklu 6 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklanan Enver G. (34), Hakan K. (46) ve Ahmet A. (52) cezaevine gönderilirken, Sercan K. (28), Eray D. (22) ve Alaattin Ç. (46) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 6 sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, duruşmada sanıkların ilk kez hakim karşısına çıktığı belirtildi. Mahkemede, 3 tutuklu sanığın iştirak iradesiyle hareket ettikleri, kolluk kuvvetlerine haber vermedikleri ve olayın ortaya çıkmasını engellemek amacıyla işbirliği yaptıkları iddia edildi.

Sanıklardan biri olan Eray D., mahkemede yaptığı açıklamada, Vezir Mohammad Nourtani'nin madende sırt üstü yattığını ve daha sonra cesedin dışarıya çıkarıldığını belirtti. Ancak, diğer sanıkların olayı gizlemek için çeşitli yöntemler denediğini ifade etti. Duruşmada, sanıkların olayı örtbas etmek için çeşitli eylemler gerçekleştirdiği ve Nourtani'nin kimliğinin olmamasını kullanarak olayı örtbas etmeye çalıştığı öne sürüldü.

Mahkeme sürecinde sanıkların ifadeleri çelişkili noktalar içerirken, Vezir Mohammad Nourtani'nin eşi olan Qamer Gül Meliki, sanıklar hakkında şikayetçi oldu. Meliki, eşinin olaydan bir hafta önce sanıklarla aralarında geçen bir konuşmayı hatırlattı ve bu konuşmada sanıkların suçlu olduğuna dair ipuçları olduğunu belirtti.

Sanıkların avukatları, madende kaza olduğunu ve suçun taksirle ölüme neden olma kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürerek müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme, tutuklu sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesi olduğunu gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adli kontrol tedbiri kaldırılan Alaattin Ç.'ye yurtdışı çıkış yasağı konulurken, keşif talebi reddedildi ve tanıkların dinlenmesi için duruşma 8 Temmuz tarihine ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri