Afrikalı öğrencilerle gündeme gelen Karabük Üniversitesinden maymun çiçeği açıklaması

Karabük Üniversitesi, uluslararası öğrencilerinin yoğunluğu nedeniyle maymun çiçeği virüsüne ilişkin açıklamada bulundu. Üniversite, toplum sağlığını tehdit edebilecek herhangi bir duruma karşı titizlikle hareket edildiğini ve devletin ilgili kurumlarıyla koordineli çalışıldığını belirtti.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, üniversitenin öğrencileri, personeli ve halkı korumak amacıyla her türlü riske karşı sorumluluk bilinciyle hareket ettiği vurgulandı. Açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü gibi resmi kurumlarla iş birliği içinde, alınması gereken tüm önlemler titizlikle uygulanmaktadır. Uluslararası öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimiz gibi toplum sağlığını tehdit edebilecek durumlar karşısında yakından izlenmekte, gerekli tedbirler alınmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

"DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN TAVSİYELERİ TAKİP EDİLİYOR"

Açıklamada ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son açıklamalar ve gelişmelerin yakından takip edildiği, bu doğrultuda gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi. Karabük Üniversitesi’nin, sağlık başta olmak üzere her türlü riske karşı mensuplarının, öğrencilerinin ve halkın sağlığını koruma konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri